Görüş Bildir

İş başa düşünce!

Şanlıurfa’da, Dedeosman Mahallesi sakinleri, uyuşturucu sattığı ileri sürülen kişilere karşı sopalarla nöbet tutmaya başladı.

İş başa düşünce!

Havanın kararmasının ardından aileleriyle dışarı çıkamadıklarını öne süren mahalle sakinleri, uyuşturucu temin etmek istediği iddia edilen bir genci ise sopalarla dövmeye kalkıştı.

Dedeosman Mahallesi sakinleri, son aylarda uyuşturucu satıcılarının semti işgal ettiğini ve bu durumun kendilerini tedirgin ettiğini söyledi. Sık sık tepki gösterdikleri için uyuşturucu satıcıları ile kavga ettiklerini ve güvenlik güçlerinin de bu duruma engel olamadığını ileri süren mahalle sakinleri, 'torbacı' denilen kişileri semtlerinden uzaklaştırmak için sopalarla nöbet tutmaya başladı. Mahallelerinde kavga ve olayların eksik olmadığı için can güvenliklerinin bulunmadığını iddia eden vatandaşlar, havanın kararmasıyla birlikte ellerindeki sopalar ile uyuşturucu satıcılarının mahallelerine girmelerine engel olmaya çalışıyor.

MAHALLELİ ALARMA GEÇTİ

Çok korktuklarını ve şikayetlerine rağmen uyuşturucu satıcılarına engel olunamadığını iddia eden mahalle sakinleri, "Hava kararınca sokağa çıkamıyoruz. Uyuşturucu satıcıları ile bağımlıları sokaklarda buluşarak pazarlık yapıyor. Zaman zaman silahlı ve bıçaklı kavgaların yaşanması üzerine kendi mahallemizde esir hayatı yaşamaya başladık. Çözüme ulaşamayınca biz de mahalle sakinleri olarak sopalar ile her akşam toplanarak, uyuşturucu satıcılarını buradan uzaklaştırma kararı aldık. Hava karanınca bir araya geliyoruz ve tanımadığımız kişilerin mahalleye geçmesine izin vermiyoruz" dedi.

ELDE SOPALARLA NÖBET

Öfkeli vatandaşların gazetecilere yaşadıklarını anlattığı sırada mahalleden geçen ve uyuşturucu madde bağımlısı olduğu ileri sürülen 20 yaşlarındaki genci görenler, "Buraya neden geldin" diyerek önü kesildi. Cevap verememesi üzerine öfkeli bazı mahalle sakinleri ellerindeki sopalar ile genci dövmeye kalkıştı. Linç edilme korkusu yaşayan genç, sopalı vatandaşların bir anlık dalgınlığından yararlanarak kaçtı ve sokak aralarında izini kaybettirdi.

Sürekli aynı manzarayla karşılaştıklarını dile getiren kadınlar ise evlerinden dışarı çıkmaya çok korktuklarını kendi güvenliklerini sağlamak için bıçak taşıdıklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi