Görüş Bildir

Katliam gibi kaza

Batman'dan Fethiye'ye giden tarım işçilerini taşıyan otobüse, Gazipaşa- Anamur karayolunda karşı yönden gelen TIR çarptı. Kazada 4 kişi öldü, 47 kişi yaralandı.

Katliam gibi kaza
Kaza, sabah saatlerinde Gazipaşa- Anamur karayolu 24'üncü kilometresinde saat 07.30'da meydana geldi. Batman'dan Gazipaşa'ya işçi getiren 06 PZ 9556 plakalı otobüs, karşı yönden gelen 07 BLA 01 plakalı TIR'la kafa kafaya çarpıştı. Kazada, ilk belirlemelere göre otobüste bulunan Kubilay Han Altınışık, Keziban Alkan, Veysel Çelik ve Mahmut Denktaş yaşamını yitirdi. Kazada 47 kişi de yaralandı.

Otobüste sıkışan ağır yaralılar Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla Gazipaşa ve Alanya'daki hastanelere sevk edildi. 35 yaralı Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne, 12 yaralı ise Alanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

ALANYA'DAKİ YARALILAR Kazada yaralananlardan Zeynep Altekin, Suna Acar, Nazime Altan, Amile Açar, Fatma Denktaş, Hicran Acar, Büşra Çelik, Fatma Akdağ, Zeynep Güneş, Leyla Yıldız, Vahide Altekin ve Abdurrahim Acar ambulanslarla sevk edildiği Alanya Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

KAYMAKAM ZİYARET ETTİ Gazipaşa Kaymakamlığı'na vekalet eden Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, olay yerinde incelemede bulundu, hastanelerde yatan yaralıları ziyaret ederek kazayla ilgili bilgi aldı. Kaymakam Tanrıseven, "Sabah 07.30'da Batman'dan gelen tarım işçilerini taşıyan bir otobüsle TIR çarpıştı. Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleler yapıldı yaralılara, 12 hastamız da Alanya'ya sevk edilmiş durumda. Gazipaşa Devlet Hastanesi de seferber olmuş durumda. Olay yerindeki manzara kötüydü ama konuşmak istemiyorum. Tıbbi olarak bundan sonra ne yapabiliriz ona bakacağız" dedi.

'KAZA ANINDA UYUYORDUM' Alanya Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralılardan Fatma Denktaş, "Kalktığımda koridordaydım, camlar kırılmıştı. Birkaç kişi üstüme gelmişti. Kaza anında uyuyordum. Otobüste kardeşim de vardı. Ondan haber alamıyorum. Durumunun nasıl olduğunu bilmiyorum. 2 de halamın kızı vardı. Birinin ayağı alçıda, diğerinin durumu iyi" diye konuştu.

'ÇOK FENA BİR ŞEY OLDU' Diğer yaralı Amile Açar ise, "Sabah 07.30 gibiydi, uyuyanlar da, uyanık olanlar da vardı. Karşıdan gelen arabayı görmedim. Ben o sırada istifra ediyordum. Kızlar bağırınca bir anda araba döndü. Bir şeye çarptık. Çok fena bir şey oldu. Kazanın nasıl olduğunu görmedim, ortada oturuyordum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi