Görüş Bildir

15 Temmuz şehitleri için Diyarbakır'da mevlit

Diyarbakır’ın Hani İlçesi'nde, 15 Temmuz darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlar için kaymakamlık tarafından mevlit okutuldu.

15 Temmuz şehitleri için Diyarbakır'da mevlit

Hani Kaymakamlığı tarafından, 15 Temmuz'da darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan polis, asker ve sivil vatandaşlar için dün akşam mevlit okutuldu. Hani Hükümet Konağı önünde bulunan Konak Aile Çay Bahçesi'nde okunan mevlide Kaymakam Tahir İğde, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Kocaman, İlçe Emniyet Amiri Bekir Büyükağaççı, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Levent Yıltırak, Kocaköy İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Kaya, köy muhtarları, kamu, kurum ve kuruluş amirleri ile yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Hani Kaymakamı Tahir İğde, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz şehitlerine minnet borçlu olduklarını belirterek, "15 Temmuz gecesi üniformalı teröristler tarafından girişilen darbe girişiminde şehit olan insanlarımıza bir minnet, bir vefa ve bir dua için bugün kaymakamlık olarak böyle bir organizasyon tertip ettik. Başka bir teşekkürü de bugün itibariyle 19’üncü gece olması nedeniyle halen yılmadan, bıkmadan, usanmadan ve uyku nedir bilmeden demokrasi nöbetini sürdüren Hani halkına teşekkür ederim. Evet, bunu şundan diyorum. Tabii bunu biraz nükteyle, şakayla da karışık söylüyorum yani hiçbir vatandaşımızın arasında ayrımcılık yapmak için demiyorum. Türkiye'de nüfusunun tamamı Zaza olan tek yer burası olduğu için bunu dedim. Dışarıdakilere de bu nüktemi söylüyorum. Hakikaten ay yıldızlı bayrağımıza bağlılığı, şehitlere olan vefalığı ve gazilere olan sevgisini, Hani halkımız her platformda göstermiştir. Ben de bu vesileyle bu gururu dışarıda her zaman söylüyorum. Yani bununla hava atıyorum sayenizde" dedi.

Yapılan konuşmadan sonra konuklara yemek ve içecek ikramı yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi