Görüş Bildir

17 yaralının tedavisi sürüyor

Diyarbakır'da, HDP'nin 5 Haziran günü düzenlediği miting sırasında meydana gelen ve 4 kişinin öldüğü bombalı saldırılarda ağır yaralanan 17 kişinin tedavileri hastanelerde sürüyor. Yaralılardan seyyar satıcı S.Z.'nin, soruşturma kapsamında şüpheli görülmesi nedeniyle tedavisi polis gözetiminde sürüyor.

17 yaralının tedavisi sürüyor

HDP'nin Diyarbakır İstasyon Meydan'ında 5 Haziran günü düzenlediği miting sırasında 4 kişinin ölümü 402 kişinin yaralandığı bombalı iki saldırıda ağır yaralanan 17 kişinin tedavileri hastanelerde sürüyor. Patlamalarda ağır yaralanan Askeri Yıldırım, Ayten Ay, Nurhan Tunhan, Gülbin Şanlı, Haşim Oruç, Muhfuz Duman, Orhan Tokar, Reyhan Yıldız, Şefik Çiçek, Doğan Tanışar, Alican Ganar, Remziye Yıldız, Mehmet Çelik, Orhan Erdem, Zülfiye Aksakay ve Vahide Yel'in tedavileri 21 gündür Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor. Yaralananlardan sadece biri halen yoğum bakımda tutulurken, diğerlerinin normal servislere alındığı öğrenildi. Yaralılardan bazılarının bacaklarının kesildiği bazılarında ise kırık ve vucudunda yanıklar olduğu öğrenildi.

SEYYAR SATICIYA POLİS KORUMASINDA TEDAVİ

Miting sırasında patlayan ikinci bombanın bulunduğu seyyar satıcı tezgahının sahibi olan ve patlamada ağır yaralanan 17 yaşındaki S.Z.'nin tedavisi ise polis gözetiminde sürüyor. Bacaklarında kırık ve yanık bulunan S.Z.'nin tedavi gördüğü servislerde polis soruşturma kapsamında, şüpheli olması nedeniyle önlem alırken, bombacı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Orhan G.'nin fotoğrafının hem S.Z. hemde o sırada yanında bulunan babası tarafından teşhis edildiği öğrenildi. S.Z., yakınları ile yaptığı konuşmada, söz konusu bombacının içerisinde bomba olduğunu bilmediği paketi getirip kendisine emanet ettiğini önce almak istemediğini daha sonra ısrar edince alıp tezgahın bir köşesine koyduğunu söyledi.

GİZLİLİK KARARINA YAPILAN İTİRAZ REDEDİLDİ

Diyarbakır'da patlayan bomba ile ilgili yürütülen soruşturmada gizlilik kararı alınırken, HDP avukatları, gizlilik kararının kaldırılması için Diyarbakır 1'İnci Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Avukatlar, soruşturmada elde edilen bilgi ve belgelerinde gizlilik kararı olması nedeniyle kendileri ile paylaşılamadığını belirterek, bu kararın kaldırılmasını talep etti. Diyarbakır 1'İnci Sulh Ceza Mahkemesi, avukatların bu itirazını reddetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi