19 Mayıs Kutlandı

Soylu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kentte horon, halay ve zılgıtlarla kutlandı.

19 Mayıs Kutlandı

Diyarbakır'da, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Valilik önünde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene katılan vatandaş ve öğrencilerin bayramını kutlayan Bakan Soylu, spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ödüllerini verdi, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

19 MAYIS KUTLAMASI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin var olma mücadelesinde büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919'un bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturduğunu belirterek, Büyük Önder Atatürk'ün bugünü Türk gençliğine armağan ettiğini söyledi.

KÜRTÇE HALAY ÇEKİLDİ

Küçük çocukların halay gösterilerinin ardından, öğrenciler Karadeniz bölgesine özgü foklor oyunu sergilendi. Horon tepen öğrencilerin etkinlikleri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Karadeniz ekibinin ardından sahneye bu kez Diyarbakır ekibi çıktı. Kürtçe müzikler eşliğinde halay çeken öğrenciler,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı zılgıtlar çekerek kutladı.

KUTLAMAYA KİMLER KATILDI

Törene, Bakan Soylu'nun yanı sıra Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Galip Ensarioğlu ve Milletvekilleri Ebubekir Bal Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş,16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SİLVAN'DA 19 MAYIS

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Silvan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından kutlamalar, Gençlik Hizmetleri Spor Salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Silvan Gençlik Hizmetleri ve Hasuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve folklor gösterisi yapıldı.

Törene, Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Adem Çelik, Alay Komutanı Gönen Süslü, Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz