2 İl'de altı şehit!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde ve Bingöl’ün Karlıova İlçesi Cehennem Ormanları’nda PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlarda 6 asker şehit oldu

2 İl'de altı şehit!

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde bir grup PKK'lı teröristin, Abalı ile Tapantepe bölgeleri arasında oluşturulan askeri üs bölgesine roketatar ve otomatik silahlarla saldırısında 5 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.  Bingöl’ün Karlıova İlçesi Cehennem Ormanları’nda PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlarda bir asker şehit oldu.

5 ASKER ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı ile Tapantepe bölgeleri arasında oluşturulan üs bölgesinde görev yapan komando timine, PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.  Bölgeye takviye askerler sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

BABA OCAKLARI

Lice'deki şehit 5 askerden Jandarma Uzman Onbaşı Uğur Kartal'ın acı haberi, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu. Acı haberle aile yasa boğulurken, şehidin annesi Fadime Kartal fenalık geçirdi. Bekar olduğu öğrenilen şehit Jandarma Uzman Onbaşı Uğur Kartal'ın mesleğe 3 ay önce başladığı öğrenildi.

TEMMUZDA EVLENMİŞTİ

25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Onur Alkan'ın baba ocağı acıya boğulurken, geçen 16 Temmuz'da evlendiği öğrenildi. İlçe Tarım Müdürlüğü'nde memur olan baba Ramazan Alkan ve ev kadını anne Saniye Alkan çiftini eve gelen yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin ailesinin yaşadığı ev Türk bayrakları ile donatılırken, sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

Henüz 6 ay önce göreve başladığı ve ilke görev yeri olarak Lice'ye gittiği öğrenilen şehit Uzman Çavuş Onur Alkan'ın, darbe girişiminin bir gün sonrasında 16 Temmuz'da ilçede Gülşah Alkan ile dünyaevine girdiği öğrenildi. Şehitten geriye 38 gün önceki düğünde çekilen mutluluğu yansıtan fotoğraflar kaldı.

FİDANLIKTA ÇALIŞIRKEN

26 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Ender Fatih Yılmaz’ın acı haberi, Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde oturan ailesine bildirildi. Şehidin annesi Elif Yılmaz, acı haberi, çalıştığı fidanlıkta Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel'den aldı, gözyaşına boğuldu. Üniversite eğitimi gören bir kardeşi olan şehit Astsubay Ender Fatih Yılmaz’ın cenazesi bugün toprağa verilecek.

TORBALIDA AĞITLAR

Şehit uzman çavuş Mustafa Eser'in ailesine haberi Torbalı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Güleryüz verdi. Haberi alan şehidin annesi Türkan Kalka ve 3 kız kardeşleri sinir krizi geçirdi.  Torbalı Kaymakamı Aydın Memük ve Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in de başsağlığı için geldiği şehit evine belediye personeli tarafından Türk bayrağı asıldı. İlçe Müftüsü Semih Keskin, şehit uzman çavuş için dualar okudu.

"KEFENİMLE GELİRİM"

Torbalı Yedi Eylül Mahallesi'nde oturan Mustafa Eser geçen yıl uzman çavuş olarak göreve başladı. Annesi Türkan Kalka ve babası Murat Eser'in ayrılmasından sonra ailesinin geçimi için uzman çavuş olduğu belirtilen Mustafa Eser, yakın zamanda Facebook'taki hesabından yaptığı paylaşımda, 'Ya sirenler bir gün benim için çalarsa' ve 'Bugün de ölmedim anne' sözlerine yer verdi. Şehidin, 'İzne gel' diyen arkadaşlarına ise 'Ancak kefenimle gelirim' paylaşımında bulunduğu belirtildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Çatışma sonrasında Lice Kaymakamlığı 14 köy ve bağlı mezralarda dün saat 12.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı. Lice Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/Ç maddesi gereği ilçemiz Kıralan, Dernek, Çeper, Yamaçlı, Acımeşe, Ergin, Tuzla, Birlik, Şenlik, Sumaklı, Çalıbükü, Aspeyen, Akçapınar, Puneyn, köyleri ve bunlara bağlı mezralarda; 24.08.2016 Çarşamba günü saat 12.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

KARLIOVA'DA PKK BOMBASI

Karlıova'da Cehennem Ormanları'nda bulunan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerinin iki gün önce başlattığı hava destekli operasyonlar sürüyor. Operasyon kapsamında bugün teröristlerin araziye tuzakladığı mayının patlaması sonucu Afyonkarahisarlı uzman çavuş Kerim Üye şehit oldu. Bölgede güvenlik güçleri ile PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Cehennem Ormanları'nda önceki gün çıkan çatışmada geçici köy korucuları İdris Demir ile Tarık Aydemir şehit olmuştu.

ÇAVUŞ TÖRENLE UĞURLANDI

Şehit uzman çavuş 26 yaşındaki Kerem Üye, Bingöl Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar'a uğurlandı.

NASIL SIĞDIN AŞKIM

Törende gözyaşlarına hakim olamayan şehidin eşi Seher Üye'nin yaktığı ağıtlar, söylediği sözler, tören alanında duygulu anların yaşattı. Seher Üye, "Benim kocam tabuta sığmaz. Böyle mi görecektim ben seni? Sen tabutlara nasıl sığdın aşkım? Seni böyle mi karşılayacaktım? Terler orda benim kocam. Sıkışır orada" dedi.  Acıya dayanamayarak fenalaşan şehit eşi Seher Üye'ye, tören alanında bulunan sağlık ekipleri müdahale ederek sakinleştirmeye çalıştı.

Yapılan konuşmalar ve okunan dualardan sonra şehit uzman çavuş Kerem Üye'nin cenazesi defnedilmek üzere memleketi Afyonkarahisar'a uğurlandı. 3 yıllık uzman çavuş  olan ve 2 yıldır Bingöl'de görev yapan şehit Kerem Üye, 1 yıl önce Seher Üye ile hayatını birleştirmişti.

ULUDERE'DEKİ ŞEHİTLER

Öte yandan, Şırnak'ın Uludere ilçesinde, PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Üsteğmen Orhan Ünsal ve Onbaşı Hüseyin Kavalbacak için tören düzenlendi.

23. Jandarma Sınır Komutanlığında düzenlenen törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu. Jandarma İstihkam Üsteğmen Tuğsan Nayman, yaptığı konuşmada, vatan uğruna seve seve canını feda eden kahraman şehitleri doğduğu topraklara uğurladıklarını söyledi.

Şehit olan 2 askerin vatanı, milleti ve bayrağı için canını verdiğini vurgulayan Nayman, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve muhafaza etme kararından asla vazgeçmeyecek, asil şehit kanlarıyla sınırları çizilen kutsal vatan topraklarının koruyucusu olmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz