Görüş Bildir

200 ton saman kül oldu!

DEDAŞ'a ait enerji hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu. Ekili alan ile köyün merasını saran yangın, büyük hasara yol açtı.

200 ton saman kül oldu!

Köylülerin ve olay yerine çağrılan itfiye ekiplerinin yardımıyla yangın kontrol altına alınırken, Köyün merası başta olmak üzere az sayıda ekili alan ve hayvanlar için kışlık olarak hazırlanan 200 tona yakın saman, kül oldu.

Diyarbakır-Ergani köyü yolu üzerinde bulunan Ayşık köyünde, DEDAŞ'a ait enerji nakil hattından çıkan kıvılcım 200 tona yakın samanın kül olmasına yol açtı.

Alınan bilgiye göre, dün öğlen saatlerinde Diyarbakır-Ergani karayolu üzerinde bulunan Ayşık Köyünde, DEDAŞ'a ait enerji hattından çıktığı tespit edilen kıvılcım yangına neden oldu.

MERA VE SAMANLIK

Kısa sürede mera ve ekili alan ile küçük-büyük baş hayvanların kışlık ihtiyaçını gidermek için hazırlanan samanlar tutuştu. Köyü ve ekili alanları saran yangın, köy halkı ve çevre sakinleri ile olay yerine çağrılan itfaiye ekibi ve jandarmanın müdahalesiyle, ancak kontrol altına alındı.

Yoğun çabalar sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürülürken, Köyün yüzlerce dönümlük mera alanı başta olmak üzere 200 tona yakın, saman kül oldu.

200 TON SAMAN YANDI

Yangının DEDAŞ'a ait enerji hattındaki tellerin çarpışması sonucu çıkan  kıvılçımdan dolayı çıktığını ifade eden Ayşık köyü sakinlerinden Mehmet Çakmak şöyle dedi;

DEDAŞ'IN DİREKLERİ

"Gördüğünüz gibi DEDAŞ’ın elektrik direğinden dolayı yangın çıktı. Hayvanlarımızı otlattığımız meralarımız ve hayvanlarımızın yaklaşık 200 tonluk kışlık yemi de yandı. İlk yangın çıktığı zaman biz itfaiyeyi aradık ama bize oraya gelmiyoruz dediler. Bizde jandarmayı aradık yangın çıktı diye jandarma geldi. Tabi jandarmanın aramasıyla itfaiye ekipleri de geldi. Zaten itfaiye gelene kadar biz köylüler olarak kendi imkânlarımızla söndürdük. Hasarımız büyük. DEDAŞ'ın buradan geçen enerji hatları, gevşek. Sürekli kıvılcımlar atıyor. Kimse gelip ilgilenmiyor. Defalarca uyardık gelen yok. Şimdi kim bu zararımızı-ziyanımızı bir yıllık emeğimizi karşılaşacak.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi