Görüş Bildir

24 saat domuz nöbeti!

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı ve Batman il sınırları içerisinde bulunan Çığır köyü sakinleri, tarlalarına zarar veren domuzlara karşı çadır kurup 24 saat nöbet tutuyor.

24 saat domuz nöbeti!

 Diyarbakır’a 125 kilometre uzaklıkta, 100 haneli ve 700 nüfuslu köyde domuzlara karşı her gün 24 saat nöbet tutan köylüler, mısır tarlalarının domuzlar tarafından ciddi anlamda zarar gördüğünü dile getirdi. Köy Muhtarı Ramazan Anlayıcı, Cihan'a yaptığı açıklamada, mısır tarlalarının yaban domuzları tarafından talan edildiğini belirterek, bu sorunu nöbet tutarak gidermeye çalıştıklarını anlattı.

>KÖYLÜLER DOMUZ NÖBETİ TUTUYORLAR        

>Geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Anlayıcı, “Çiftçilerimiz bu konuda çok sorun yaşıyorlar. 24 saat boyunca nöbet tutuyoruz. Domuzlar özellikle gece çok fazla tarlalara zarar veriyorlar. Gece gündüz nöbet tutuyoruz. Elbirliği ile domuzların bizim tarlalarımıza zarar vermesine izin vermiyoruz.” diye konuştu.

>Nöbet tutanlardan Adnan Kılıç ise köyde sürekli olarak nöbet tutuklarını anlatarak, “Domuzlar, ektiğimiz mısırları tek tek tekrar çıkarıyor. Ciddi zarar veriyor. Biz birkaç gün önce tohumları ektik. Domuzlar tarla hatlarına burunlarını sokarak mısır tanelerini çıkarıyor. Biz çıkarılan mısırların yerine tekrar ekim yapmak zorunda kalıyoruz.” dedi.

>"KAMP ÇADIRI KURUP, NÖBET TUTUYORUZ"

"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA">Tarlada çadır kurduklarını belirten Kılıç, şunları kaydetti: “Bazen hava çok soğuk oluyor. Soğuk havaya rağmen nöbet tutuyoruz. Çadır kurup geceleri çadırın içerisinde nöbetimizi sürdürüyoruz. Domuzlar sürü ile dolaşıyor. Suç olduğu için vuramıyoruz ancak korkutabiliyoruz. Eğer jandarma yetkilileri bize gece görüş dürbünü verseler evimizde de tarlalarımızı izleyip koruyabiliriz. Evimiz uzak olduğu için biz de tarlada resmen kamp kurup nöbet tutuyoruz.” Kılıç, yaklaşık bir hafta önce nöbet tutmaya başladıklarını belirterek, buna devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi