Görüş Bildir

İşitme engellilere yönelik umre ödüllü sınav yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye geneli işitme engellilere yönelik umre ödüllü sınav Diyarbakır’da da gerçekleştirildi.

İşitme engellilere yönelik umre ödüllü sınav yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye geneli işitme engellilere yönelik düzenlenen umre ödüllü sınav Diyarbakır’da 29 Kur’an kursu öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Müftülük binasında düzenlenen sınav; test ve mülakat şeklinde yapıldı. Sınavda öğrencilere temel dini bilgiler soruldu. Sınav sonunda 2 öğrenci umre ile ödüllendirilirken, diğer öğrencilere de İl Müftüsü İşliyen tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Diyarbakır il Müftüsü Burhan İşliyen, Din hizmeti ile Kur’an-ı Kerim’in güzelliklerinden engellilerin faydalanması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

UMRE ÖDÜLLÜ SINAV

Sınavın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde yapıldığını hatırlatan İşliyen, sınav sonucunda sınava katılan 100 öğrencinin umreye gönderileceğini söyledi.

İşliyen, “Çeşitli engelli grubu kardeşlerimiz var. Din hizmetinden ve Kur’an-ı Kerim’in güzelliklerinden bu sınıflar da faydalansın diye yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuda önümüzü açıyor. İşitme engellilere yönelik rehberlik kursu açtık, çok sayıda hocamız bu kursa katıldılar. Şimdi bu dille eğitim verebilecek durumdalar. İşaret diliyle camilerimizin bir kısmında hutbe yaptık. Hutbenin işitme engellilerin anlayacağı kadar çevirmeye başladık. Görme engellilere yönelik Kur’an derslerimiz var. Bütün bu çalışmalarda teşvik etmek katılan arkadaşlarımızın motivasyonunu artırmak dini ve manevi değerleri sevdirmek için Diyanet İşleri Başkanlığımız bu sene çok güzel bir çalışmaya imza attı. O da işitme engelliler grubunda başlamak üzere bu sene ülke genelinde 100 kardeşimizi özel turla umreye gönderecek.” dedi.

100 ÖĞRENCİ GİDECEK

Sınav sonucunda Diyarbakır’dan 2 kişinin umre ile ödüllendirileceğini dile getiren İşliyen, “Umreye gidecekler için il il kontenjanlar belirlendi. Bizim Diyarbakır’ımıza da 2 kontenjan verilmiş oldu. 2 kontenjana çok sayıda müracaat olduğu için seçmek için bir kriter gerekiyordu. Bu da yazılı ve sözlü mülakat şeklinde bir takım sorular sormak suretiyle olacak. 29 işitme engelli kardeşimiz sınava müracaat etti. 10 öğrencimiz yazılı sınavı geçti. Bu 10 öğrencimiz puan sırasına göre mülakata alınacak, 10 kişiden 2 tanesi mülakatla belirlenecek inşallah. Bu 2 kişi diğer 98 kişiyle beraber umre yapma imkânı bulacak. Ben bu güzelliği diğer kardeşlerimizin de yaşamasını arzu ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Kendimize gösterdiğimiz saygının daha fazlasını engelle imtihan edilen kardeşlerimize göstermek bir İslami borçtur”

Herkesin engelli adayı olduğunu söyleyen İşliyen, “Engelli olmak bir dezavantajdır ama bunun ecir ve mükâfatı var. Biz ya engelliyiz ya da engelli adayız. Ben bir engelli anne ve babanın çocuğuyum.  Kendimize gösterdiğimiz saygının daha fazlasını engelle imtihan edilen kardeşlerimize göstermek bir imanî, İslami borçtur, ödevdir.” şeklinde konuştu. ( İLKHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi