İptale yağış bahane mi?

HDP’nin Diyarbakır ve Mardin'de düzenleyeceği final mitingleri "yağmur" gerekçe gösterilerek iptal edildi. Final mitinglerinin saatler kala iptali, "yağışlar bahanne mi" tartışması yarattı?

İptale yağış bahane mi?

M. Emin FİDAN/Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR-Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yerel seçimler kapsamında Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği final mitingi, miting saatine bir saat kala "yağmur" gerekçe gösterilerek iptal edildi. Cuma namazına denk gelen mitinge katılımın düşük olması nedeniyle iptal edildiği iddi edilirken, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli iptal kararından sonra şehir merkezinde araç konvoyuyla tur attı.

 GÜNLER ÖNCESİ ÇAĞRI           

HDP seçime günler kala çalışmalarını yoğunluklu olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaptı. Geçen Salı günü MYK’sını da Diyarbakır’da toplayarak bütün aday ve milletvekilleriyle bölgede seçim çalışmasını yürüttü. Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli ilçe ilçe gezerek “final mitingi” olarak lanse ettikleri Diyarbakır ve Mardin mitinglerine vatandaşı davet etti. Bölgede yaptıkları mitinglerde küçük kalabalıklar toplandı.

Eş Genel Başkanlar, milletvekilleri ve belediye başkan adayları yaptıkları esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde final mitinglerine “NevruzRuhu” ile katılım çağrısı yapan HDP’liler katılımın yoğun olmayacağını anladıklarında ise çözümü miting saati ertelemekte buldu.  Önceki yıllarda düzenledikleri mitinglerde ilan edilen saatlerden çok önce alanın dolmasına alışkın olan HDP’liler alanın boş olduğunu gösteren fotoğrafları kullanarak partinin sosyal medya hesaplarından yoğun bir şekilde katılım çağrısı yaptı.

YAĞMUR GEREKÇE GÖSTERİLDİ

HDP, bu çağrılara rağmen vatandaşın ilgi göstermemesi üzerine yağmuru bahane ederek final mitinglerini iptal etti. HDP, miting yerine Diyarbakır’da araç konvoyu ile şehir turu Mardin’de ise seçim bürosunda toplantı düzenleyeceklerini duyurması dikkat çekti. HDP Diyarbakır sosyal medya hesabından alanın boş olduğu fotoğraf ile mitingin iptal olduğu duyurusunun ardından paylaşımı kaldırarak HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin bulunduğu fotoğrafı yayınladı.

MARDİN'DE SEÇİM BÜROSU

Temelli, Mardin'in Artuklu ilçesinde partisinin seçim bürosu önünde yaptığı açıklamada, seçime sayılı gün kaldığını belirterek, "31 Mart'ta sandıklara gideceğiz, oyumuza, irademize sahip çıkacağız. Nerede bir Mardinli varsa mutlaka o gün oyunu kullanacak. Oyu buradaysa kendi burada değilse mutlaka buraya gelecek ve oyunu kullanacak. Eğer oyu taşınan sandıklarda ise o sandıklar nereye gidiyorsa biz de oraya gideceğiz. Oyumuzu mutlaka kullanacağız." dedi. Temelli'ye seçim bürosunu ziyaretinde HDP Mardin milletvekilleri Mithat Sancar, Pero Dundar, Ebrü Günay, Tuma Çelik, HDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk de eşlik etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz