Görüş Bildir

İsrail'e tepkiler sürüyor

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar ve Saadet Partisi il Başkanı Fesih Bozan İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırgan tutumunu sert dille eleştirdi. Akar; "Türkiye her zaman Filistin halkına destek olmuştur, bundan sonra da destek olmaya devam edecektir." diye konuştu.

İsrail'e tepkiler sürüyor

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, "Türkiye her zaman Filistin halkına destek olmuştur, bundan sonra da destek olmaya devam edecektir. Filistinli kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak görevimizdir." dedi.

Akar, İsrail’in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin yaptığı açıklamada, bu ihlallerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Diyarbakır kendileri için ne kadar anlamlı ve değerli ise Mescid-i Aksa'nın da o kadar değerli olduğunu dile getiren Akar, şunları kaydetti:

"Savaş, kan ve çatışmayla beslenen İsrail, batının sömürgeci ve emperyalist güçlerinin desteğini arkasına alarak Filistin topraklarındaki zulmüne pervasızca devam ediyor. Müslümanlara yönelik zulmün had safhaya ulaştığı bugünlerde birlik ve beraberliğin sağlanarak ümmetin mazlumlara sahip çıkması gerekiyor. İsrail’in yaptıkları uluslararası kanunlara aykırı. Batı dünyası yaşananlar karşısında sessizliğini korumaya devam ediyor."

Akar, Türkiye'nin her zaman Filistin halkına destek olduğunu, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğini belirterek, şunları ifade etti:

"Filistinli kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak görevimizdir. Filistin davası bizim davamızdır. Filistinli kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak görevimizdir. Tüm İslam alemini İsrail'in bu tutumuna karşı demokrasi kuralları çerçevesinde tepki göstermeye davet ediyoruz."

BOZAN: İNSANLIK DIŞI SALDIRGAN TUTUM

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, "İsrail'in insanlık dışı saldırgan tutumunu ve destekçisi olan batının sessizliğini lanetliyor, bu devlet terörünü asla kabul etmediğimizi haykırıyoruz." dedi.

Bozan, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

"Bugüne kadar terör çeteleri tarafından binlerce Filistinli şehit edildi. 14 Temmuz günü bu vahşet kutsal mekanlara taşındı." diyen Bozan, şöyle devam etti:

"Mescid-i Aksa'nın avlusunda 3 Filistinli genç şehit edildi. Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasına izin vermediler. Sonrasında gelişen direnişle dün itibarıyla 5 kardeşimiz daha şehit olmuş, 400 kardeşimiz de yaralanmıştır. 1967 yılından bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmamış oldu. Öncelikle İsrail'in bu insanlık dışı saldırgan tutumunu ve destekçisi olan batının sessizliğini lanetliyor, bu devlet terörünü asla kabul etmediğimizi haykırıyoruz."

Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinliler değil, tüm Müslümanlar için önemli olduğunu kaydeden Bozan, "İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmeden, yağmaladığı toprakların, canına kıydığı Filistinli masumların hesabını vermeden, Filistin topraklarında bağımsız Filistin devleti kurulmadan İsrail ile kurulan her ilişki, Müslümanlara ve Mescid-i Aksaya ihanettir." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi