Şehri Yaşanılmaz Hale Getirdiler!

Büyükşehir Belediyesi'nin "hizmetleri boykot" etmesi, 2 milyonluk şehri "yaşanılmaz hale" getirdi. Kent çöplüğü dönerken, otobüsler dünde kontak kapattı, halk yaşananlara tepki gösteriyor.

Şehri Yaşanılmaz Hale Getirdiler!

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın "PKK soruşturması" kapsamında gözaltına alınması üzerine Büyükşehir Belediyesi'nce başlatılan "hizmet boykotu", halk için "işkenceye" dönüşürken, cadde ve sokaklarda oluşan çöp yığınları insan sağlığını tehdit eder boyuta ulaştı. Halk tepki gösterirken, dün de belediye otobüsleri kontak kapattı.

KENT YAŞANILMAZ HALE GELDİ

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında 25 Ekim'de Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından DBP'li Büyükşehir Belediyesince kentte hizmetler dün de aksatıldı. Özellikle Belediye otobüslerinin hizmet vermediği kentte, otobüsler dün de Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajında tutuldu.

4 GÜNDÜR ÇÖP TOPLANMIYOR

Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar, ulaşımda büyük sıkıntı yaşarken, uzun süre durakta beklemek zorunda kalanlar iş yerlerine ve çarşıya yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Belediye ekiplerince temizlik hizmeti verilmeyen kentte çöpler de dün toplanmadı.

ÇÖP YIĞINLARI OLUŞUNCA

Temizlik hizmetinin dört gündür kesintiye uğratılması, kentteki cadde ve sokaklarda çöp yığınları oluşmasına neden oldu. Yaşadıkları mağduriyete neden olan belediye yönetimine tepki gösteren vatandaşlar, hak ettikleri belediye hizmetine kavuşmak istediklerini belirtiyor.

SÖZ MUHABİRİNE MÜDAHELE

Bağlar ilçesinde vatandaşların büyükşehir belediyesinin "hizmet boykotuna" gösterdiği tepkiyi görüntülemek ve röportaj yapmak isteyen, Söz Muhabiri Muhammet Yıldız, bazı kişilerce engellenmek istendi. Fiziki ve sözlü müdahaleye semtteki vatandaşlar, tepki gösterek karşı çıktı. Yaşanan gerginlik kısa sürede büyürken, taraflar arasında sözlü sataşmalar başladı. Söz Haber'in kameralarına yansıyan mahalle sakinleri ile HDP'li oldukları tahmin edilen kişiler arasında tartışmalı diyaloğ yaşandı.

HDP'LİLER İLE MAHALLELİ DİYALOĞU

HDP'li oldukları tahmin edilen kişiler gözetecilere müdahale ederken,   “Siz burada yalan haber yapıyorsunuz, Çöpleri toplamayı devlet izin vermiyor, polisler izin vermiyor neden bunları söylemiyorsunuz?” iddiasında bulundu.

Muhabire bu çıkışı yapan HDP'lilere semt sakinleri müdahale ederek,” Yalan atmayın. Polis neden izin vermiyor. Şimdiye kadar polis bir şey demiyordu da şimdi mi polis izin vermiyor diyorsunuz. Bu çöplükten biz zarar görüyoruz." dedi.

HDP’li grup “Nasıl yalan atma. Madem siz zarar görüyorsunuz git söyle polise gelsin buraya git git. Polis bırakmıyor işte." cevabını verdi.

Mahalleli ise “ yav siz neden şimdi basına saldırıyorsunuz?" diye çıkışınca “basına değil, doğruyu yazmasını istiyoruz" diyerek tavrını değiştirirken, vatandaşlardan biri şöyle seslendi; “ herkes kendi fikrini söylemeye özgürdür." dedi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Uzun süren tartışma sonunda araya giren mahalle sakinleri, grubu birbirinden ayırdı. Çöp yığınları şehri yaşanılmaz hale getirdiğini söyleyen vatandaşlardan Fikret Akgöz şunları söyledi.

“Şuanda Diyarbakır’ın bütünü, yani onlara oy verenler dâhil bu yapılan haksızlığa karşı büyük bir tepkileri vardır. Kamera önünde çektiniz, tabi bazı kendini bilmez haddini aşan insanlar oradan menfaat bekleyen insanlar tabi ki bu gibi tepkilerini gösterecekler. Benim haykırışım Diyarbakır halkınadır, akıllarını başına alsın belediye gerçekten hizmet yeridir, belediye örgütlenme yeri değil, bu halk hizmet istiyor, bu halk bunları hak etmemiştir, bu pislikleri hak etmemiştir, çukurları çöplükleri hak etmemiştir. Halk düşünsün, oyunu bundan sonra kime vereceğini elini kalbinin üstüne bırakarak öyle oyunu versin. Herkesin düşüncesi zaten kalbinde saklıdır."

KAYYUM ATAMASINI İSTİYORUZ

HDP'lilerle tartışan mahallelilerinden Cemal Durmaz ise “ Bu halk bu pisliği hak ediyor mu? Yani bu revamıdır bu halka? Kendi memleketinde kendi insanını kendi yerinden yurdundan ettiniz. Yeter siz kime hizmet ediyorsunuz? Ki biz biliyoruz kime hizmet ettiklerini İsrail ve Amerikadır. Yani bu millete revamıdır. Halk artık daha canından bezmiş, yeter diyor. Ben Sayın Cumhurbaşkanımdan rica ediyorum, bu pisliği bir an önce temizlemelerini istiyoruz, halkın huzurunu ve refahını sağlamasını istiyoruz. Halkımızın canına tak etti. Yani kalkıp burada bir birimizi vuralım mı? Bu sağcıdır bu solcudur diye. Biz artık halkımızın huzurunu istiyoruz başka hiçbir şey istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız biran evvel kayyum atamasını istiyoruz ve bunu talep ediyoruz başkomutanımızdan daha ne diyelim yani yeter"

Kaynak: Diyarbakır Söz