Şikayetçi Olmayan Yok

Nüfus artışına paralel araç sayısındaki yüksek oran ve trafikteki kuralsızlık Diyarbakır'daki şehir trafiğini çekilmez kılarken, yayadan, sürücüye, esnafından yetkilisine herkes veryansın ediyor.

Şikayetçi  Olmayan Yok

Diyarbakır’da her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alan trafik sorununa yayalardan sürücülerine kadar herkes şikayet ediyor. İlgililerin bu konudaki ilgisizliği devam ederken, özellikle bazı caddelerdeki çift taraflı park edilen araçlar kent trafiğini durma noktasına getiriyor. "Bırakın vatandaş konuşsun" Söz haber ekibi, arap saçına dönen ve her geçen zaman kronikleşen trafik konusunda yaya ve şoförlerin görüşlerini derledi.

İşte Diyarbakırlıların trafik sorununa ilişkin görüşleri;

“TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDAN OLDUKÇA ŞİKÂYETÇİYİM”

Özlem Şanlı, “Diyarbakır’da çok ciddi bir trafik sorunu yaşanıyor. Sabah işe gelirken geç kalmamıza sebep oluyor. Beşyüzevler TOKİ tarafından merkeze geliyorum, çalışıyorum işim merkezde çünkü yaklaşık olarak bir buçuk saat yolda kalıyorum. Her gün bu çileyi bu şekilde çekmek zorunda kalıyorum. Ayrıca toplu taşıma araçlarından oldukça şikâyetçiyim. Daha konforlu hale getirilmeli. Toplu taşıma araçları ile ilgili sorunlar çözülürse insanlar daha çok tercih edecektir diye düşünüyorum. Bugün taşıma araçlarını kimse tercih etmek istemez, zorunda olduğu için tercih ediyor. Sorunlar giderilirse en azından insanlar toplu taşıma araçlarını tercih eder ve trafikte rahatlar.”

“BİNALARIN ARALARINA OTOPARK YAPMAKLA BU İŞ ÇÖZÜLMEZ”

Bedri Özkan, “Trafik yoğunluğu arabaların artmasından kaynaklanıyor. Bir yerden bir yere gitmek en az bir saatimizi alıyor. Mahalle aralarına, binaların aralarına otopark yapmakla bu iş çözülmez. Bu sorunun çözülmesi için belediyelerin belirli yerlere çok katlı otopark ve park alanlarının yapması gerekir.”

“ARACIMIZI PARK ETMEKTE BİLE ZORLUK ÇEKİYORUZ”

Abdüllatif Ekmen, “Alt yapı yok, park alanı yok, yoklar olduğu sürece bu eziyeti çekmeye devam edeceğiz. Aracımızı park etmekte bile zorluk çekiyoruz. Şehir büyüyor haliyle araçlar da çoğalıyor, yaya içinde sürücü içinde çok zor bir durum. Diyarbakır trafiğine bir çözüm gerekiyor.”

“TRAFİKTE GEREKEN ÖNLEMLERDE ALINMIYOR”

Nesih Şimşek, “Dolmuş şoförüyüm trafik sıkışıklığının ceremesini en fazla çekenlerdeniz. Katlı otoparklar ve park alanları çok yetersiz. Trafikte gereken önlemlerde alınmıyor. Buda ne yazık ki trafik sorununa neden oluyor. Bu konuya yetkililerden bir çare bekliyoruz. Umarım bu soruna bir el atarlar. Temennimiz bu yönde.”

“BAZI ARAÇ SÜRÜCÜLERİ TARAFINDAN TRAFİĞİMİZ KİLİTLENİYOR”

Doğan Arcagök, “Diyarbakır’da araç kullanıcıları çok farklı bir şekilde araç kullanıyorlar. Hiçbir kurala uymuyorlar, kuralları ihlal ediyorlar. Yayalar konusunda büyük sorun çıkarıyorlar. Işıklarla ilgili sinyallerle ilgili problemimiz var. İğrenç derecede diyebileceğimiz bir trafiğimiz var ne yazık ki. Trafiği birazda hatalı sürücüler etkiliyor. Diyarbakır trafiği aslında akıcı.  Bazı araç sürücüleri tarafından trafiğimiz kilitleniyor. Benim evim ofis civarında ve buraya 100 metre ileride. Ancak ben aracımı evimden çok uzak bir yere park etmek zorunda kalıyorum. Çünkü buralarda aracımı park edecek yer bulamıyorum. Maalesef araç park etmek için yeterli alanlar yapılmamış. Belediyeler ne yazık ki park sorunu için üzerine düşen görevi yapmıyor. İnşallah ileriki dönemde yapar diye düşünüyorum. Diyarbakır’a çok sayıda çok katlı otoparklar yapılması gerekiyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler