Görüş Bildir

4. Satranç Turnuvası başladıı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği 4. Satranç Turnuvası başladı.

4. Satranç Turnuvası başladıı

M. Emin FİDAN/Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak spor alanında hizmet veren Spor Şube Müdürlüğü'nün Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği işbirliğiyle her yıl organize ettiği, gelenekselleştirdiği ve bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Satranç Turnuvası Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yapılan müsabakalarla başladı.

29 Kasım’da başlayan, 30 Kasım’da devam edecek olan ve toplam 93 sporcunun katıldığı 4. Satranç Turnuvası 6-7 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacak karşılaşmalarla son bulacak. Turnuvada dereceye giren sporculara şampiyonluk kupası ve çeşitli ödüller verilecek.

Daha önceki turnuvalarda büyükler ve küçükler kategorisine ayrılan ve bu şekilde mücadele eden sporcular, bu yıl ilk kez yaşa bakılmaksızın 10 yaş üstünde yer alan tüm sporcular birbirine rakip olabilecek.

4. Satranç Turnuvası’ndaki tüm karşılaşmalar Türkiye Satranç Federasyonu’na bağlı lisanlı 7 hakem tarafından yönetilecek.

TÜM MÜSABAKALAR 7 TUR İSVİÇRE SİSTEMİ ŞEKLİNDE YAPILACAK

4. Satranç Turnuvası’nda tüm müsabakalar 7 Tur İsviçre sistemi şeklinde yapılacak. Daha önceki turnuvalarda eleme sistemi şeklinde yapılan karşılaşmalar bu yıl İsviçre sistemi şeklinde geçecek. Turnuvaya katılan tüm sporcular toplamda 7 kez farklı rakiplerle karşılaşma şansı yakalayacak. Yapılan karşılaşmada galip gelen taraf 1 puan kazanmış olacak. Turnuva sonunda en fazla puanı toplayan sporcu il birincisi olarak ilan edilecek.

Turnuvaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi İbrahim Tofan, 4. Satranç Turnuvası’nda mücadele edecek olan sporcular ve izleyiciler katıldı.

‘SATRANÇ BİR KÜLTÜR, FELSEFE VE YAŞAM BİÇİMİDİR’

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak, turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar dileyerek satrancın bir kültür, felsefe ve yaşam biçimi olduğunu söyledi.

Satrancın hem Kürt, hem de dünya tarihinde yer alan en eski oyunlardan biri olduğunu ve günümüze kadar geldiğini belirten Bayrak, satrancın sadece yenme ve yenilme üzerine kurulu bir karşılaşma olmadığını, aksine içinde bir yaşam felsefesini de barındırdığını ifade etti.

Satrancın oyun bakımından taktik ve stratejiyi içerdiğine dikkat çeken Bayrak, “Bu yönüyle ele aldığımızda satranç insan karakterinin dışa yansımasıdır. Satranç rakiple olan bir ilişkiyi de ifade ediyor. İşte bu açıdan baktığımızda satranç sadece bir oyun değil, aynı zamanda bir kültürdür” dedi.

‘TEKNOLOJİ ÇAĞINDA GENÇLERİN SATRANCA İLGİSİ BİZLERİ SEVİNDİRİYOR’

4. Satranç Turnuvası’nda her yaştan sporcunun mücadele etmesi ve özellikle de genç sporcuların turnuvada yer alması kendilerini oldukça sevindirdiğini dile getiren Bayrak, teknoloji dünyasında tabletlerin dolaşımda olduğu bir çağda genç arkadaşların satranca ilgi göstermelerinin gelecek açısından da kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Bayrak yaptığı konuşmadan sonra turnuvada ilk hamleyi gerçekleştirerek 4. Satranç Turnuvası’nın startını verdi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi