40 yıl sonra dönüyorlar!

Silahı ve şiddeti reddeden PSK, 40 yıl sonra legal siyaset için Türkiye'ye dönme kararı aldı. Tek, "Kürtlerin bu dönemde AK Parti düşmanlığı yapmamaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.

40 yıl sonra dönüyorlar!

1974 yılının silahlı mücadele ve şiddeti reddeden Kemal Burkay ve arkadaşları tarafından yasadışı olarak olarak kurulan; zaman zaman PKK'yla da karşı karşıya gelen ancak 1993 yılında terör örgütüyle yapılan protokolle ilişkileri yumuşayan Kürdistan Sosyalist Partisi, 40 yıl aradan sonra legal siyasete dönme kararı aldı. PSK temsilcileri, 2014 yılında yaptığı 10'uncu kongresinde aldığı Türkiye'de legal siyasete dönme kararı kapsamında bugün Diyarbakır'a gelecek.

Partinin Genel Sekreteri Mesud Tek, "Kürt meselesinde kendini şiddetin dışında tutan, şiddeti ve silahlı mücadeleyi hak arama aracı olmaktan çıkaran bir anlayışla, sivil toplumu, mücadelesini temel alan, bu bağlamda sivil itaatsizlikler gibi kamplaştırmayan Türkiye kamuoyu ve uluslararası güçlerin desteğini alan bir mücadele tarzı tutturmayı amaçlıyoruz. AK Parti iktidarının Türkiye için bir şans olduğunu düşünüyorum. Kürtlerin bu dönemde AK Parti düşmanlığı yapmamaları gerektiğini düşünüyorum"

2011 yılında Türkiye'ye dönen Kemal Burkay gibi, Tek ve diğer yöneticilerinde haklarında açılan davaların tamamının ya zaman aşımı veya delil yetersizliği gibi nedenlerle düştüğü için geri dönebilecekler.

Kaynak: Diyarbakır Söz