5 kaçak lüks otomobil ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin yaptığı yol kontrolleri sırasında yasak yollarla Türkiye'ye getirildiği tespit edilenikinci el 5 lüks araç ele geçirildi.

5 kaçak lüks otomobil ele geçirildi

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada,İl Jandarma Komutanlığı'nın Pirinçlik, TRT ve Aşağı konak Jandarma Karakol Komutanlıkları tarafından yol kontrol ve arama yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"Son bir hafta içinde icra edilen yol kontrol ve aramalarında; Yurt dışından geçici ithalat rejimi ile getirilen ikinci el lüks araçların geçici ithalat rejimine göre yasak olmasına rağmen vekalet veya satış gibi yöntemlerle hak sahibi olmayan vatandaşlarımız tarafından Türkiye'de kiralandıkları, kullanıldıkları ve satıldıkları tespit edilmiş ve aşağıda cins ve miktarları yazılı bulunan toplam 5 adet ikinci el lüks araç ele geçirilmiştir. Mercedes E 280 marka 2004 model araç, Audi A6 marka 2000 model araç, Audi Q5 marka 2013 model araç, BMW 5.25 marka 2012 model araç Mercedes E 200 marka 2008 model araç. Ele geçirilen araçlar ile ilgili 5 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır."

Kaynak: DHA