Sur'da İftar Çadırı

Valilik tarafından ilk defa kurulan iftar çadırında günde 500 kişi yararlanacak.

Sur'da İftar Çadırı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, valilik tarafından Sur ilçesinde açılan iftar çadırında terör mağduru vatandaşlarla ramazan ayının ilk iftarında bir araya geldi.

Valilik tarafından ve il müftülüğü koordinesinde terör mağdurları vatandaşlara yönelik Sur ilçesindeki tarihi Ulucami önündeki meydana iftar çadırı kuruldu. Valilik tarafından ilk defa kurulan iftar çadırında günde 500 kişi yararlanacak.

Ramazan ayının ilk iftarı için çadırda düzenlenen etkinlikte, Kuran okundu, ilahiler seslendirildi. Programa katılan Vali Aksoy, vatandaşlarla iftarını açtı, iftarın ardından vatandaşlarla sohbet etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Aksoy, valilik olarak Sur ilçesinde iftar çadırı kurduklarını, kendisinin de Sur halkıyla birlikte ilk iftarını burada açtığını söyledi.

Sur'un terörden en çok etkilenen ilçelerden birisi olduğunu belirten Aksoy, "Buradaki halkın mağduriyetini gidermek için devletin bütün kurumları büyük bir gayret içerisinde çalışıyor. İftar çadırını Ulucami önünde açtık. Vatandaşlarımızın buradan yararlanmalarını sağladık. Bizler de bugün iftarın ilk gününde vatandaşlarımızla birlikte olduk. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek onlarla beraber olmak adına bugün bir aradayız" dedi.

İlk aşamada çadırın 500 kişiye hizmet vereceğinin, ihtiyaç duyulması durumunda kapasitenin artırılacağını belirten Aksoy, şöyle devam etti:

"Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce 10 bin gıda kolisi Diyarbakır'a gönderiyor. Bunu önümüzdeki günlerde Sur mağduru vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca Diyarbakır'a gönderilen paylarda iki kat bir artış söz konusu olacak. Bunları da özellikle Sur mağdurları başta olmak üzere bütün Diyarbakır halkının bu ramazan münasebetiyle daha fazla yararlanmalarını sağlayacağız."

İl Müftüsü Burhan İşleyen de programda bir konuşma yaptı.

İftara, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Sur Kaymakamı Memduh Tura, kamu kurum müdürleri katıldı.

Öte yandan, terör olayları nedeniyle geçici olarak evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve Valilik tarafından otellerde misafir edilen vatandaşlara ramazan ayı boyunca iftar ve sahurda sıcak yemek verileceği belirtildi.

Kaynak: AJANSLAR