Görüş Bildir

Fakirin parasıyla saltanat yaşadı!

Kayyum'un şatafatlı makamı ve dinlenme odası büyük tepki çekerken vatandaşlar, ülke ekonomik sıkıntılar içerisinde iken israfın bu kadar büyük yaşanması ve kent halkının parasının "har vurup harman savrulmasının" hesabının sorulması gerektiğini bildirdi.

Fakirin parasıyla saltanat yaşadı!

HABER MERKEZİ                                                                    

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi bitti, belediye başkanı olarak seçilen siyasetçiler koltuklarına oturdu. Ancak önceki gün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Adnan Selçuk Mızraklı’nın göreve başlarken devraldığı makamın halini paylaştığı videonun yankıları sürüyor. Paylaşılan görüntülerde altın varaklı koltukların yer aldığı makam odası, dinlenme odası ve lüks banyonun hali Diyarbakır gündemine oturdu.

Söz Haber ekibi, sosyal medyada ve bazı ana haber bültenlerine konu olan söz konusu videoyla ilgili vatandaşların görüşünü aldı. Mikrofon uzattığımız vatandaşlar bir süredir ülke olarak ekonomik sıkıntılar içinde bulunulduğuna dikkati çekerek, lüks harcamalara bir sınır getirilmesi gerektiğini söylediler. İşte vatandaşların bu konudaki görüşleri;

“ÇİFTLİK GİBİ KULLANMASI HİÇ DE HOŞ DEĞİL”

Şeyhmus “Bozan, Yeni yöneticilerden her şeyden önce dürüstçe, hakça ve adaletli bir şekilde yönetilmek istiyoruz. Kayyumun sosyal medya ya düşen makam odası görüntüsü hiç tasvip edilen bir durum değildi. İnsanlar belirli makamlara geldiği zaman orayı çiftlik gibi kullanması hiç de hoş değil. Makama gelen kişi hukuk çerçevesinde adil bir şekilde yönetim sağlamalı. Harcanan her kuruşun hesabını verebilmeli. O kadar harcanan fuzuli paralar var ki, örneğin Melik Ahmet caddesine trilyonlar harcandı ama eski tas eski hamam. Günde beş altı tane kaza yaşanıyor bu caddede, kazaların sebebi de bu yol.”

“SİYASET İLE HİZMETİ BİRBİRİNDEN AYIRSINLAR”

Adil Aydın, “Umarım ki yeni gelen belediye başkanı insanları kucaklayıcı, birleştirici ve hizmet anlamında hizmete yönelirler. Şiddet dilini bir kenara bırakıp vatandaşa farz olan hizmeti yaparlar. Siyaset ile hizmeti birbirinden ayırsınlar. Siyasete bakan birimler ayrı hizmet birimleri ayrıdır. Sosyal medyada yayınlanan eski başkanın makam odası ihtişamını etik bulmuyorum. Fakir fukaranın parasıyla yapılan bir makam. Dürüstçe de görmüyorum. Oraya harcanan para beş yüz altı yüz ailenin geçimini karşılıyordu.”

“KAMU BİNASININ ÂLEM ODASINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ DE HİÇ DOĞRU DEĞİL”

Ekrem Balta, “Yeni başkanı hekimlikten tanıyoruz ve seviyoruz da kendisini. Vatandaşa hizmeti layıkıyla yapacağından da eminim. Diyarbakır’ın sorunları belli zaten işsizlik bu da belediyenin işi değil onun dışında çevre düzenlemeleri yapmasını istiyoruz. Kamu binasının âlem odasına dönüştürülmesi de hiç doğru değil. Hiç borçlandırmadık diyorlar ama makama ciddi bir para harcandığını gördük. Bu hizmet değil. Şahsen tepkiliyim.”

“HALKIN PARASIYLA ÇOK MODERN ŞEKİLDE BİR YAŞAM SÜRMELERİ BANA GÖRE ÇOK YANLIŞ BİR OLAY”

Mahmut Yılmaz, “Diyarbakır halkı için inşallah daha iyi olur ve daha güzel bir Diyarbakır yaratmaya çalışırlar. Melik Ahmet caddesine baktığımızda yapılan yeni düzenlemelerle bile hiçbir değişime

uğramaması bizi mutsuz ediyor. Yapılan kaldırımlar ve caddedeki bütün taşların çıkması kazalara sebebiyet veriyor ve bizde bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Eski yöneticinin halkın parasıyla çok modern şekilde bir yaşam sürmeleri bana göre çok yanlış bir olay. Makam odası sonuçta tabi güzel görünmesi lazım ama gördüğümüz kadarıyla gerçekten fahiş şekilde para harcanması olmuş kesinlikle tasvip etmiyoruz yanlıştır.”

“EKONOMİK KRİZ ALTINDA İKEN MAKAM ODASININ SARAY GİBİ YAPILMASINI TASVİP ETMİYORUM”

Mehmet Eser, “Yeni başkandan turizmle ilgili çalışmalar yapmasını bekliyoruz. Gönül ister ki Diyarbakır’ın da turizm açısından tanıtımının iyi bir şekilde yapılması. Türkiye’nin durumu ortada ve büyük bir ekonomik kriz altında iken makam odasının saray gibi yapılmasını tasvip etmiyorum. Bir kilo domates sekiz lirayken ve yaşam koşulları gittikçe ağırlaşırken ve maneviyat gittikçe yok olurken yapılanı doğru karşılamıyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi