Açık bırakılan rögara düştü

Yenişehir ilçesinde, belediye ekiplerince yürütülen çalışma esnasında açık bırakılan rögar az daha faciaya yol açıyordu. Rörgara düşen 16 yaşındaki Ramazan Akma ölümden döndü. Akma çenesinden ve kolundan yaralandı.

Açık bırakılan rögara düştü

Yenişehir Belediye sınırları içerisinde bulunan ancak Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında yer alan Lise Caddesi 4'üncü sokakta meydana gelen olaya semt sakinleri de tepki gösterdi.

Vatandaşlar, yapılann çalışma nedeniyle açık bırakılan çukurun büyük tehlike yarattığını belirterek, duruma tepki göstererek sorumluları görev yapmaya davet etti.

Merkez Yenişehir ilçesi Belediyesi sınırları içerisinde bulunan kanalizyasyon şebekesinin geçtiği sokak üzerinde çalışma nedeniyle kapağı açık bırakılan rögar azdaha faciaya yol açıyordu. Hiç bir çevre güvenliği alınmayan rögara düşen 16 yaşındaki Ramazan Akma ölümden döndü. Akma, çenesinden ve kolundan yaralandı.

AÇIK RÖGARA DÜŞTÜ

Merkez Yenişehir ilçesi Lise caddesi 4'üncü sokakta yürüyen 16 yaşındaki lise öğrencisi Ramazan Akma, kaldırımdan yolun karşısına geçmek isterken bir anda kanalizyasyon şebekesinin geçtiği ve kapağı açık bırakılan rögar çukurunda kendini buldu.

Çığlıkları üzerine olayın farkına varan çevredeki vatandaşlar yardıma koştu. Çukurdan çıkarılan ve kanlar içerisinde kalan Akma adlı genç, Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

KANLAR İÇERİSİNDE KALDI

Ölümden kılpayı kurtulan cenesinden ve kolundan yaralanan Akma hastanede yapılan tedavisinden sonra taburcu oldu. Şehrin en işlet semti olan ve Yenişehir Belediyesinin sınırları içerisinde yer alan Kanalizasyon rörgarı, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu altında bulunuyor.

BELEDİYENİN DUYARSIZLIĞI

Rögar çukurunun bulunduğu yere gelen ve olaya büyük tepki gösteren Akma yaşadıklarını anlattı. Olayın yaşanmasına rağmen rögarı halen kapatılmadığı gözlenirken Yaman, "Çukurun kapağı açılmış, çevresinde hiçbir önlem yoktu. Karşıya geçmek isterken bir anda çukura düştüm. Kanlar içerisinde kaldım. Çığlıklarım üzerine gelip beni çukurdan çıkardılar." dedi.

SEMT SAKİNLERİ TEPKİLİ

Semt sakinleri de, yapılan çalışma nedeniyle açık bırakılan ve çevresinde hiç bir önlem alınmayan çukurun büyük tehlike yarattığını belirterek, yetkilileri sorumlu olmaya davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz