Görüş Bildir

Açlıktan ölecekler

PKK'dan kaçarak Diyarbakır'da güvenlik güçlerine teslim olan iki militanın itirafları örgütün kırsalda büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu ortaya koyarken, büyük kayıplar verdiği itiraf edildi.

Açlıktan ölecekler

Diyarbakır Valiliği, bir süre önce pişmanlık duyarak güvenlik güçlerine teslim olan 2 PKK'lının konuşmalarına ait video görüntülerini medya kuruluşları ile paylaştı. İtirafçı olan PKK'lılar, örgütün erzak ve cephane sıkıntısı çektiğini, bunun da örgüt mensupları arasında psikolojik sıkıntıya yol açtığını belirterek, "Son zamanlarda yapılan operasyonlarda her bölgede, her alanda ciddi anlamda kayıplar var. Üst düzey kayıplar da oluyordu, mesela saha komutanları, bölge sorumlularının da içinde olduğu cok sayıda kayıplar oldu. Bunlar devam ediyor, bu kış ölmeseler gelecek kış mutlaka ölürler" dedi.

Diyarbakır'da güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lılar güvenlik güçlerince kararlılıkla yürütülen müşterek operasyonlarla PKK'ya vurulan ağır darbeyi anlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personeli tarafından korucuların da katılımıyla düzenlenen müşterek operasyonlarla ülkenin barış ve huzur ortamını bozmak amacıyla hedef tanımaz saldırılar gerçekleştiren örgüt üyelerine göz açtırılmıyor.  Operasyonlarda aralarında örgütün birçok sözde sorumlusunun da bulunduğu yüzlercesi etkisiz hale getirildi. Sadece ağustos ayında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 176 oldu. Çok sayıda örgüt üyesi ise kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu.

- "Çok fazla kayıp veriyorlar"

Güvenlik kaynakları Diyarbakır'da teslim olan PKK'lıların itiraflarının yer aldığı görüntüleri paylaştı. Teslim olan örgüt üyeleri, örgüte vurulan ağır darbeyi anlattı. PKK'lılardan bir,i örgütün Kürtlerin değil de Amerika ve NATO ülkelerinin hizmetinde olduğunu belirterek, bu gerçeği gördüğünü anlattı.

"Ciddi anlamda soğudum. O yüzden katıldığıma pişman oldum. İnternet üzerinde videolarda, propagandalarda her şey güzel, her türlü rahatlığın olduğunu videolarda görüyorsunuz fakat öyle bir şey yok kesinlikle." diyen terörist devletin kendilerine çok kötü tanıtıldığını, askerlerin sürekli işkence yaptığı, hatta ölülere vurduğu yönünde söylemlerin aktarıldığını ifade etti.

Bunun yalan olduğunu anladığını anlatanitirafçı militan şunları kaydetti: "Son dönemde yapılan operasyonlarda her bölgede her alanda ciddi anlamda kayıplar var. Bu kayıplarda üst düzey mesela saha ve bölge sorumluları da oluyor. Çok sayıda kayıp oluyor. Çok fazla kayıp veriyorlar. Kayıplar halen devam ediyor. Bu kış ölmeseler gelecek kış mutlaka ölürler. Halk desteği şu dönemde kesilmiş. Katılımlar sıfır diyecek kadar az. Şu an örgütte olan gençlerin ciddi olaylara karışmamışlarsa ve pişmanlarsa ya da karışmış ve pişmanlara da teslim olmaları onların çok lehinedir."

- "Oradakiler büyük psikolojik bunalım yaşıyordu"

Teslim olan başka bir örgüt üyesi ise örgüt mensuplarından bazılarının korkudan bir şey diyemediğini bazılarının ise gerçeği göremediğini belirtti.

"Orada herkes her an ölümle karşıya. Yaşamaktan çok ölüm daha yakın insana. Kaçtığımızı bilseler, yakalasalar beni de öldürürlerdi büyük olasılıkla, infaz ederlerdi. Ben denk gelmedim ama bunu çok duydum. Orası görüldüğü gibi değil. Ateşin üstünden atlamalar, halay vesaire onları sadece televizyonda görürsün. Orada göremezsin." diyen terörist, son dönemde verilen ağır kayıplar nedeniyle telsiz dinlenmez duruma gelindiğini aktardı. Örgüt üyesi PKK'lı şu ifadeleri kullandı:

"Son dönemde kayıpları çok oldu. Birçok kişi telsiz dinlemiyordu, çünkü sürekli, 'Bizimkiler öldürülüyor' deniyordu. Artık psikolojik olarak bir çöküntü vardı. Operasyonların yoğun olması birçok şeyi beraber getiriyordu. Hem erzak hem su sıkıntısı hem cephane... Her şey sıkıntı olunca oradakiler büyük psikolojik bunalım yaşıyordu. Örgütün söyledikleriyle gerçekler aynı değil tamamen birbirinden uzak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi