Görüş Bildir

Aday seçimine STK temayülü!

Bir çok şaibelerle gündeme gelen aday belirlemesindeki son hamle, bugün STK'ların yönetim kurulu üyeleri, "kimi istiyorsunuz" sorusuyla ilgili tercihte bulunacak.

Aday seçimine STK temayülü!

Recep Kaya/Ahmet DEMİR

>DİYARBAKIR >-AK Parti, Diyarbakır'da 11 Milletvekili adayını belirlemede, strateji değiştirdi. Parti Genel Merkez Yürütme Kurulunca, 200'ün üzerinde olan aday adayını bu kez, parti tarafından tespit edilen Diyarbakır'daki STK'ların yönetim kurullarının temayül yoklamasına tabi tutulacak. Temayül yoklaması bugün Parti İl Başkanlığında yapılacağı açıklanırken, İl ve İlçe Teşkilatları yoklamasından çekilen Devlet eski Bakanı M. Salim Ensarioğlu'nun, STK temayülüne katılacağı öğrenildi.

>İL BAŞKANI AKAR AÇIKLADI                                                      

>STK'ların temayül yoklamasıyla ilgili  AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar yazılı açıklama yaptı. Akar, bugün il başkanlığında yapacakları temayül yoklamasında sivil toplum kuruluşlarına "AK Parti'den kimleri milletvekili olarak görmek istersiniz" diye soracaklarını kaydetti. Akar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

>KİMİ ADAY GÖSTERMEK İSTERSİNİZ?

>"Temayül yoklaması tamamen kapalı zarf usulü ile yapılacağını ve en geç 25 Mart 2015 tarihine kadar sonuçlar genel merkeze  bildirilecek. Biz AK Parti ailesi olarak Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarını önemsiyoruz. Bu anlamda her zaman kendileri ile iletişim içindeyiz, istişarelerde bulunuyoruz. AK Parti istişare kültürünü ön plana çıkaran bir partidir. Temayül, bugün Diyarbakır il başkanlığı binamızda 9-17 saatleri arasında gerçekleştirilecek."

>ENSARİOĞLU TEMAYÜLE KATILIYOR

>Öte yandan, kendisinin üç dönem bakanlık ve Parti Genel Başkan yardımcılığı görevinde bulunduğu için, İl ve İlçe Teşkilatlarının temayül yoklamasına tabi tutulmasına tepki gösterip çekilen Devlet eski Bakanı M. Salim Ensarioğlu, STK temayülüne katılacak. STK'ların temayülüne, tüm adayların katılım gösterdiği öğrenildi.  Buarada, STK temayülünün yansıra, Parti Genel merkezi tarafından Diyarbakır'da ara komisyonuna sunulan 30'a yakın isim için de, anket düzenleme çalışmasına girdiği ifade edildi.

>STK UYGULAMASI SADECE DİYARBAKIR

>AK Parti Genel Merkezince, STK'ların görüşü alınarak, aday belirleme politikasının şaibelerin yaşandığı illerde uygulandığı bildirildi. Bu illerden biri de; Diyarbakır. Uygulamanın, özellikle il ve ilçe teşkilatlarının katılımıyla yapılan temayül yoklamasında bazı adayların blok liste halinde, oy verilmesi, teşkilatlara bazı adaylar tarafından bağışlar yapıldığı yönündeki şaibelerin, neden olduğu bildirildi.

>DAVUTOĞLU'NUN DÜNKÜ MESAİSİ

"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA">Öte yandan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında aday adaylarıyla ilgili değerlendirme toplantısına katıldı. İstanbul'dan Ankara'ya giden Başbakan Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'ndan, AK Parti Genel Merkezi'ne geçti. Davutoğlu, genel başkan yardımcılarıyla seçim çalışmalarına katıldı.  Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında, partisinin il başkanlarının, aday adaylarıyla ilgili değerlendirmelerini dün aldı. AK Parti'de, 4 ara komisyonun aday adaylarıyla ilgili değerlendirmelerinin dün tamamlanması planlanırken, 23 Mart-7 Nisan'da da Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul, aday listelerine ilişkin nihai kararını vermesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi