Görüş Bildir

Aileler yalnız bırakılmadı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere Başbakanlıktan gönderilen ödeneğin yanı sıra valilik tarafından yapılan yardımlar da sürüyor

Aileler yalnız bırakılmadı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları sonucu evlerinden ayrılmak zorunda kalan ailelere, daha fazla mağduriyet yaşamamaları için Başbakanlıktan gönderilen ödeneğin yanı sıra valilik tarafından yapılan yardımlar da ulaştırılıyor.

Sur'da PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı 6 mahallede güvenlik güçlerince başlatılan operasyon devam ediyor.

Teröristlerin tehditleri ve saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan ve mağdur olan binlerce aileye Başbakanlıktan gönderilen ödeneğin yanı sıra Diyarbakır Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından da yardım yapılıyor.

Diyarbakır merkez, Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir SYDV tarafından 4 bin 996 aileye 1 milyon 216 bin lirası Başbakanlıktan olmak üzere 6 milyon 398 bin 362 lira yardım yapıldı. Ayrıca, Sur SYDV, sokağa çıkma yasağının sürdüğü 5 mahallede oturan 964 aileye 290 bin 500 lira yardımda bulundu. Böylece, terör mağduru 5 bin 960 aileye 6 milyon 688 bin 862 liralık destek sağlandı.

Sur SYDV tarafından, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz ve Fatihpaşa mahallelerinde oturan vatandaşlara, 2 bin 100 koli gıda ve 9 bin ekmek dağıtıldı. Bu mahallelerden başka ilçelere taşınan vatandaşlara da Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir SYDV tarafından 3 bin 820 koli gıda yardımında bulunuldu.

Öte yandan, Vakıflar Genel Müdürlüğünce de ailelere 4 bin koli gıda dağıtıldı. Türk Kızılayı da 750 koli gıda, 750 battaniye ile bir tır giyim yardımı yaptı.

134 AİLE, OTELLERDE MİSAFİR EDİLİYOR

Sur ilçesindeki evi dışında kalacak yerleri olmayan 518 kişilik 134 aile, kentteki otellerde misafir ediliyor. İş yerleri fiilen Sur ilçesinde bulunan, basit usulde vergi kaydı olan bin 100 küçük esnafa Başbakanlık tarafından valiliğe gönderilen ödenekle 3 milyon 184 bin 500 lira yardım gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanları, ailelerin sorunlarını tespit etmek amacıyla terör mağduru 14 bin 500 kişiyle görüştü.

4 BİN 500 AİLE, EVLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

Vali Hüseyin Aksoy, Sur ilçesindeki terör olayları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan ettikleri 6 mahallede yaklaşık 4 bin 500 ailenin yaşadığı evlerden ayrılmak durumunda kaldığını, bu ailelerin daha güvenli merkez Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerine taşınmak durumunda kaldığını söyledi.

Özellikle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların mağduriyetlerini giderme adına nakdi yardımda bulunduklarını aktaran Aksoy, Başbakanlık ve SYDV imkanlarıyla 6 milyon 688 bin 862 lira yardım yapıldığını anlattı.

Vatandaşların mağdur olmaması ve ihtiyaçlarının karşılanması adına yardımların süreceğini belirten Aksoy, ev kiralama imkanı bulunmayanları da devlet olarak dışarıda, açıkta, soğukta bırakmadıklarını, otellerde misafir ettiklerini dile getirdi.

Aksoy, otellerde misafir edilen vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılandığını, temel amaçlarının vatandaşların bu süreci en sıkıntısız şekilde atlatmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

MAĞDUR AİLELERE PSİKOLOJİK DESTEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca kente gönderilen takviye personelle ailelerin ziyaret edildiğini belirten Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ailelere uzman arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalarla varsa sorunları tespit edilerek yardımlar ulaştırılıyor. Şu ana kadar 14 bin 500 kişiye ulaşıldı. Bu ailelerin sorunları tespit ediliyor, daha sonra da sorunların çözümü için ilgili kurumlara yönlendiriliyor. Amacımız, vatandaşlarımızın sorunlarını giderebilmek ve onların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmelerine katkı sağlamaktır. Bu nedenle dışarıda hiçbir vatandaşımızın kalmaması için otellerle anlaştık, gelen aileleri otellerde misafir ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi