Akar ailelerle buluşuyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinden göç eden vatandaşlara yardım dağıtan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, halkın sorunlarının farkında olduklarını ve çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Akar ailelerle buluşuyor

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Sur ilçesinden Kayapınar ilçesine göç etmek zorunda kalan Doğan ve Çelik ailelerini ziyaret etti. Ailelere, gıda ve giyim yardımında bulunan Akar, çatışmaların sona erdiği Sur ilçesinde ve diğer ilçeler mağdur olan vatandaşlara yardımları ulaştırdıklarını belirterek, Sur halkının sorun ve sıkıntılarını kendi sorun ve sıkıntıları olarak gördüklerini kaydetti. Akar, "Bu işin sorumluları hendeği kazanlardır. Halkın çektiği zorlukların ve sorunlarının farkındayız, inşallah bu yarayı saracağız, sorunların çözümü için çok efor sarf ediyoruz. Sur halkının sesine hiçbir zaman kayıtsız kalmadık, onlar yakıp yıkıyor, biz ise onaracağız. Uzun süredir bu yardım çalışmalarımız devam ediyor, bundan sonraki süreçte de bu yardımlarımız devam edecektir. Halkımızın yanındayız” dedi.

AK Parti hükümetleri olarak sürecin başından beri bölgede ayni ve maddi yardımları valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla sürdürdüklerini de belirten Akar açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kış gelmeden kimsenin aç ve açıkta kalmaması için imkanlar dahilinde elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Sur ilçemizde ve diğer ilçelerde de mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olacağız. Sur ilçemiz ve orada yaşayan halkımız yalnız değil. Ülkenin yurttaşları olarak birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bu insanların elinden tutarak kardeşlik duygularını ortaya koyarak, bizde insani ve ahlaki görevimizi yerine getirmiş olacağız. Kimse mağdur olmayacak, Sur mağdurları da bir an önce eski güzel günlere kavuşmayı bekliyor” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz