Akar’dan Silvan açıklaması!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, "Silvan halkı artık burada olayların yaşanmasını istemiyor. Silvan halkı toplumsal şiddeti, kendisini üzecek hadiselerin yaşanmasını ve Silvan'ın tekrar şiddet görüntüleriyle anılmasını istemiyor" dedi.

Akar’dan Silvan açıklaması!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, beraberindeki heyetle Aile Sağlığı Merkezi'nin sağlık hizmetini engelleyen, hendek kazan, yola barikat kuran PKK mensuplarına yönelik Silvan'da düzenlenen operasyonun ardından ilçedeki esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olaylardan dolayı Silvanlıları kaygılı gördüğünü söyledi.

Güvenlik güçleri ve kaymakamla görüştüklerini bildiren Akar, operasyonda sivil halkın zarar görmemesi noktasında hassasiyet gösterildiğini belirtti.

İlçedeki bazı dükkan, araç ve evlerde hasar olduğunu anlatan Akar, şöyle konuştu:

"Diyarbakır Valiliğinde zarar tespit komisyonu oluşturulmuş. Halkımızın zararlarının tazmin edilmesi, mağduriyetinin giderilmesi konusunda ciddi bir hassasiyet var. Silvan halkı ve bölge halkına çağrıda bulunmak istiyorum. Buralardan göç edip başka yerlere yerleşmek doğru bir davranış değil. Yakın zamanda tamamen bu sorunları çözmüş olacağız. Herkes can ve mal emniyeti içerisinde yaşama imkanına kavuşur. Bu konuda ailelerin ve siyasilerin çaba göstermesi lazım."

Televizyonda 13 ve 14 yaşlarındaki çocukların ellerinde roketatar ve bomba gördüğü için üzgün olduğunu ifade eden Akar, çocukların ellerinde kitap, defter ve kalem olması gerektiğini kaydetti.

Silvan Barajı inşaatı

Silvan Barajı'nın ilçe için ne kadar önemli bir proje olduğunu herkesin bildiğini anlatan Akar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Silvan Barajı'nın ve bütün projenin bitmesi durumunda bu bölgede 300 bin insanın iş ve istihdam bulacağını beklemekteyiz. İki buçuk milyon dönüm arazinin sulanması söz konusu olacak. Bu bölge insanımız hakikaten zenginlik ve refah içerisinde yaşayacak. Demokratik standartların ve insan haklarının yükseldiği ülkede onurlu ve eşitçe yaşamanın fırsatını yakalayacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz