Görüş Bildir

Aksoy İstihbari Tespitler Var!

Erdoğan ve Yıldırım'ın Cumartesi günü yapacakları ziyaret öncesinde köyde bir dizi hazırlık yapılıyor. Vali Aksoy köyde incelemelerde bulunup, aileler görüşürken, "Dürümlü ile ilgili istihbarı bazı tespitler var" açıklamasını yaptı.

Aksoy İstihbari Tespitler Var!

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile görüşen Aksoy, katliamın ardından başlatılan soruşturma ile ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Aksoy, saldırıya ilişkin bazı istihbari tespitler olduğunu, bunların adli yönden delillendirilmesi ile ilgili emniyet birimlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Devletin bu konudaki kararlılığını vurgulayan Aksoy, güvenlik birimlerinin çalışmalarına bu doğrultuda büyük bir titizlikle devam ettiğini aktardı. Aksoy, "Dosyada gizlilik kararı var. Bu konudaki bilgileri süreç içerisinde Cumhuriyet başsavcılığı olgunlaştığında açıklayacaktır. Terör mağduru olmaları konusunda devletimizin vatandaşlara bu tür olaylarda tanıdığı bütün hakları bu vatandaşlar için de en kısa zamanda gerçekleştirmek üzere çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Muhammet YILDIZ/M. Can TUNÇ

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda PKK'lıların bomba yüklü kamyonetinin patlamasında yaşamını yitiren 16 kişinin yakınlarını ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Cumartesi günü köye yapacakları ziyaret öncesi öncelemelerde bulundu. Vali Aksoy, patlamayla ilgili istihbari bazı tespitler olduğunu söyledi.

İl Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar ile birlikte merkez Sur İlçesi Dürümlü Mezrası'nda PKK'lıların 12 Mayıs  günü bomba yüklü kamyonu patlatması sonucu ölen 16 kişinin yakınlarını Tanışık Köyü'nde ziyaret etti. Aksoy, olayla ilgili istihbarı bazı tespitlerin bulunduğunu ve soruşturma dosyasında gizlilik kararı olduğunu söyledi. Aksoy, şunları söyledi:

İSTİHBARI BAZI TESPİTLER VAR

"Tanışık Köyü'nde muhtarımız başta olmak üzere ailelere tekrar başsağlığı dileklerimizi ilettik. Olayla ilgili istihbari bazı tespitler var. Bunların adli delillendirilmesiyle ilgili güvenlik birimlerimizin çalışmaları devam ediyor. Bu bir terör eylemidir. Terör eyleminin masum insanları katlettiğini bu olayda görüyoruz. Terörün acımasız yüzü ve sivil insanları hedef alan yönünü burada çok net olarak görüyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması adına Diyarbakır il genelinde emniyet müdürlüğümüz ile jandarma komutanlığımız mevcut imkanlar çerçevesinde alabilecekleri tedbirlerin en azamisini almak için büyük bir tedbir içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Temel amacımız halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden terör eylemlerinin son bulmasıdır. Bu konuda devletimizin kararlılığı, güvenlik birimlerimizin gayret çalışmaları büyük bir titizlilikle sürmektedir. Umarız bundan sonraki süreçte bu tür olaylarla tekrar karşılaşmayız. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor ve dosyada gizlilik kararı var. Bu konudaki açıklamaları süreç içerisinde cumhuriyet başsavcılığı, olgunlaştığında açıklayacaktır. Şu anki bilgilere göre kamyon patlatılmış. Olay esnasında kaçan örgüt mensupları da var. İstihbarı bilgi ve değerlendirmeler bu yönde."

TERÖR TAZMİNATLARI ÖDENECEK

Vali Aksoy, patlamada ölen 16 kişinin ailelerine terör tazminatı ödeme konusunda çalışmalar olduğunu ifade ederek, "Devletin bu tür olaylarda vatandaşlara tanıdığı bütün hakları, bu vatandaşlarımız için de en kısa zamanda gerçekleştirmek üzere çalışıyoruz. Bu süreç devam ediyor. Bu tür imkanlarımızdan bu vatandaşlarımızın ailelerini yararlandıracağız" dedi.

ZİYARET HAZIRLIKLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 28 Mayıs günü Diyarbakır'da yapmaları beklenen ziyaret sırasında Dürümlü Mezrası'nı da ziyaret etmeleri bekleniyor. Ziyaret öncesinde köyde bir dizi hazırlık da sürüyor. Köyde helikopter için protokol rengi olan turkuaz renginden bir pistinin yanı sıra, mezarlığa giden yollarda asfalt çalışması devam ediyor. Vali Aksoy, Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır'a gelişinin henüz kesinleşmediğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi