Görüş Bildir

Aksoy olay yerinde

Vali Aksoy, PKK'lı teröristlerin bombalı araçla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Sarı'nın ailesini ziyaret etti, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Aksoy olay yerinde

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, PKK'lı teröristlerin bombalı araçla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen sivil Mehmet Sarı'nın ailesini ziyaret etti, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Aksoy, beraberinde Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile dün teröristlerce bomba yüklü araçla Diyarbakır-Batman karayolunun Bismil ilçesi yol ayrımındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren Sarı'nın, Sur ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret etti.

Burada aileye başsağlığı dileklerini ileten Aksoy, daha sonra saldırının gerçekleştirildiği yere geçerek, olay yerinde incelemelerde bulundu. Aysoy, burada İl Emniyet Müdürü Taşdan'dan bilgi aldı.

Bölücü terör örgütünün sivilleri de hedef aldığını bir kez daha gördüklerini belirten Aksoy, vatandaşların bulunduğu bir ortamda patlatılan bomba ile hem sivillerin hem de güvenlik görevlilerin hedeflendiğini, bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.

Patlayıcı miktarı yaklaşık 10 ton

Aksoy, terörü kınadıklarını ve lanetlediklerini dile getirerek, sivillerin hedef alındığı bu tür terör olaylarını izah etmenin ve anlatmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Vali Aksoy, şöyle devam etti:

"Kabul edilebilir değil. Bütün kamuoyunun, herkesin bu terör eylemlerine karşı duruşunu net şekilde ortaya koymasını bekliyoruz. Bölge halkı son dönemlerde teröre destek ve prim vermiyor. Kanunsuz birtakım gösterilere iştirak etmiyor. Bu anlamda destek vermeyen Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Bunu bütün kamuoyuyla, bütün Türkiye ile paylaşarak özellikle bu tür olayların kabul edilebilir olmadığını, en temel hak olan yaşam hakkının ihlal edildiğini bir kez daha burada görüyoruz. Gözaltına alınan bazı şüpheliler var. İlgili emniyet birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Patlayıcı miktarının 10 ton civarında olacağına dair uzman arkadaşlarımızın bilgileri var."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi