Aksoy'dan Kadınlara Mesaj

İl Valisi Hüseyin Aksoy, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle mesaj yayımladı. Aksoy mesajında, kadınların huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşları olduğunu söyledi.

Aksoy'dan Kadınlara Mesaj

İl Valisi Hüseyin Aksoy, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle mesaj yayımladı. Aksoy mesajında, kadınların huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşları olduğunu söyledi.

Aksoy mesajında şu ifadelere yer verdi;

SEVGİYİ VE FEDEKARLIĞI

"Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, hoşgörüyü ve duyarlılığı temsil eden kadınlar, huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşlarıdır. Bir toplumun gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin kadınların özgürlüğü ve saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeridir. Bu husus göz önüne alındığında, toplumsal hayatta nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak kabul görmesi yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur.

Toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası olan, fedakârlığın ve duyarlılığın sembolü olan kadınlarımız, bilgili, bilinçli ve güçlü nesillerin yetişmesinde ve geleceğimizin şekillenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. "

HAK MÜCADELESİ VERİRKEN

"Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte toplumsal yaşamda yerini alan kadınlarımız bilimde, sanatta, eğitimde ve kamu yönetiminde üstün başarılar göstermiştir" diyen Vali Aksoy şöyle dedi; "Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel imkânlar sunabilirsek, toplum olarak da o oranda güçleneceğimize inanıyorum. Kadınlarımıza karşı ayrımcılık, şiddet ve dışlama gibi bütün hak ihlalleri karşısında ülkemizde ciddi bir kamuoyu oluşmuştur. Kadınlarımızın bu hak mücadelesinde devletin de bütün kurumlarıyla yanlarında olduklarını ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda bizden desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz