Alçakça bir saldırı

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Olay, çok çirkin ve alçakça bir saldırıdır. Hepimize, bütün milletimize, demokrasiye ve Diyarbakır'a yönelik bir saldırıdır" dedi.

Alçakça bir saldırı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yanında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile İl Valisi Hüsyin Aksoy'la birlikte, Emniyet Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bakan Eker HDP mitingindeki patlamayla ilgili savcılık ve emniyet ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

İKİ KİŞİ ÖLDÜ                                                                                               

"HDP'nin İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde art arda 2 patlama meydana geldi. Patlama sonucunda an itibariyle 2 vatandaşımız, hemşehrimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. 100'ün üzerinde yaralı olduğunu biliyoruz" diyen Bakan Eker, "Yaralıların tedavisi hastanede yapılıyor. Olay yeri inceleme ekipleri ayrıntılı şekilde olayı açığa çıkaracak çalışma yürütüyor" bilgisini paylaştı.

Patlamayla ilgili ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Eker, "Trafo binasının önünde bir patlama meydana geliyor, bunun bir tüpten kaynaklandığına dair ilk bilgiler var. Ardından birkaç dakika sonra 50 metre mesafede ikinci patlama meydana geliyor. Şimdilik elde edilen bilgiler bunlar" diye konuştu.  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, telefon görüşmesinde kendisine, "bütün delillerin toplanarak, bütün unsurlarıyla faillerini ortaya çıkaracak şekilde çalışma yapılması" talimatı verdiğini dile getiren Eker, ilgili birimlerin detaylı olarak çalıştığını kaydetti.

ALÇAKCA BİR SALDIRI

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. "Olay çok çirkin ve alçakça bir saldırıdır. Hepimize yönelik, bütün milletimize, demokrasiye ve Diyarbakır'a yönelik bir saldırıdır" diyen Yılmaz, şunları kaydetti: "En kısa sürede faillerin yakalanmasını ve olayın aydınlanmasını temenni ediyorum. Bu tür saldırıları, toplumumuzu bir takım yönlere sevk etmek amacıyla yapıyorlar. Biz bu provokasyonların ve sabotajların farkında olarak yönlendirmelere gelmememiz gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Soğukkanlı şekilde sükunetimizi koruyarak, olayın aydınlatıp, arka planına dönük çalışmalarımızı en güçlü şeklide gerçekleştireceğiz. Ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum. Gereken her şeyi yapacağımızı ifade etmek istiyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz