Alipınar’da hizmet feryadı

Kayyum'un atanmadığı merkez ilçelerinden olan Bağlar ilçesindeki Alipınar sakınleri yeterince hizmet alamadıklarından şikayet etti.

Alipınar’da hizmet feryadı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Alipınar Mahallesinde toplanan bir grup vatandaş, belediyeden yeterince hizmete alamadıklarını dile getirerek, Diyarbakır Söz Gazetesi ekibine adeta içini döktü. Sokakların asfaltlanmadığı için çoğu zaman zemindeki su birikintileri nedeniyle çamur deryasına dönen sokakların çocuklar için hastalık yuvası haline geldiğini söyleyen mahalleli, gün boyu temizlik yapmalarına rağmen insanca yaşayamadıklarını belirtti.

BELEDİYELERDEN NE GELEN VAR NE GİDEN!

Bölgede kayyum atanmayan tek belediye olan Bağlar Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Alipınar’da vatandaşlar, mahalleye belediye yetkililerinin hiç uğramadığını ve kayyum atanan Büyükşehir Belediyesinden de hizmet görmediklerini ileri sürdü. Önceki yıllarda merkeze bağlı bir köy olan Alipınar Mahallesindeki eski yapıların ve eklentilerinin oluşturduğu görüntü kirliliğin yanında ayrıca bu evlerde yılan ve akrep gibi haşerelerle mücadele ettiklerini dile getiren mahalleli, yetkililerden sokakların ilaçlanmasını istedi.

Mahalleye çocuk parkı ve yeşil alan isteyen vatandaşlar, Diyarbakır Söz Gazetesi ekibine şunları söyledi;

“ELİMİZDE SÜPÜRGELER HERGÜN BURALARI TEMİZLİYORUZ”

Fatma , Günay, “Bizim sokakların hali hep böyledir. Kimse bizim sokaklara hizmet getirmiyor. Çamurun ve toprağın içindeyiz. Böyle olur mu? Elimizde süpürgelerle her gün buraları temizliyoruz. Belediye burada temizlik yapmıyor. Kışın daha kötü oluyor, çocuklar eve gelince evimiz batıyor. Buralara asfalt istiyoruz veya parke taşlarıyla döşesinler burayı. Belediye yetkilileri buraya gelmiyorlar. Kaldırımlarımız yok. Biz perişan haldeyiz.”

“ÇOCUKLAR ÇAMURUN SUYUN İÇİNDE OYNUYORLAR”

Hanım Kaplan, “Her gün halimiz böyle burada, çamur içindeyiz. Evimizin içinde bile çamur var. Çocuklar eve gelince ev çamur oluyor. Belediyeye dilekçe veriyoruz, kimse ilgilenmiyor. Bu sokağın tamam böyle bu halde. Çocuklar her gün bu çamurun, suyun içinde oynuyorlar ve hasta oluyorlar. Her gün temizlik yapıyoruz ama boşa gidiyor, gün içinde yine kirleniyor. Yağmur yağdığında durumumuz daha kötü oluyor. Yetkililerden bu halimize bir çare bulmalarını istiyoruz. Buraya asfalt yapsınlar.”

“BİZ GÜZEL BİR ÇEVRE İSTİYORUZ”

Songül Kuncay, Buralardaki bu taşları kaldırsınlar, ağaçları kesmeden düzeltsinler sonra zaten bütün bakımları biz yaparız. Bakımsızlıktan dolayı ağaçlar çürümüş. Biz güzel bir çevre istiyoruz. Burası köy gibi,sanki köyde yaşıyoruz.Durum kışın daha vahim.Yetkililerden ricam oturduğumuz mahalleyi düzeltsinler.

“YILANLAR VE AKREPLERDEN DOLAYI PERİŞAN OLDUK”

Fatma Kuncay, Sesimizi yetkililerin duymasını istiyoruz. Mahallemizi düzeltsinler. Ağaçlara dokunmadan etrafındaki taşların kaldırılıp yolun asfaltlanmasını ve ilaçlanmasını istiyoruz. Burada yılanlar ve akreplerden dolayı perişan olduk. Burası köy değil merkez.

“MAHALLEMİZ ÇOK SAHİPSİZ KİMSE İLGİLENMİYOR”

Abbas Tunç, Mahallemiz çok sahipsiz ilgilenen kimse yok. Belediye sesimizi duymuyor. Halimiz hal değil. Burası için bir düzen istiyoruz,kocaman bir yer sonuçta burada bir sürü insan yaşıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz