Anız Alarmı

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli 90 personelin anız yangınlarının önlemesiyle ilgili, kentin ilçelerinde anız takibi yaparak kolluk kuvvetleriyle tespit çalışmalarına katılacakları belirtildi.

Anız Alarmı

Geçtiğimiz yıl, 370 bin lira idari para cezasının uygulandığı anız yangınlarıyla ilgili olarak çiftçilere 10 bin adet mektup gönderildi.

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce anız yangınlarının önlenmesine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl müdürlüğünde gerçekleştirilen eğitim ve bilgilendirme toplantısına İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, şube müdürleri, ziraat mühendisleri ve personel katıldı. İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar anızın önemi, anız yangınlarının önlenmesine yönelik eğitim yayım faaliyetleri ile yanan alanlara yönelik yapılması gereken iş ve işlemler hakkında bilgi verirken, mühendisler tarafından konu hakkında ayrıntılı sunum yapıldı. Toplantı sonunda Diyarbakır’ın 17 ilçesinde anız yangınları ile mücadele için bir ekip oluşturuldu. Bu ekip için görevlendirilen 90 personel, anız yangınları ile mücadele kapsamında 2016/73 sayılı Mahalli Çevre Kurulu Kararı gereği yapılacak talep doğrultusunda kolluk kuvvetleri ve zabıta ile birlikte tespit çalışmalarına dahil olacak ve yine eğitim, yayım ve rutin kontrol ve çalışmalarını sürdürerek, düzenlenen tutanakları şube müdürlüğü kanalıyla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne gönderecek.

137 TUTANAĞA 370 BİN 884 TL CEZA

Sunumda İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekipler aracılığı ile anız yakılmasının engellenmesine yönelik olarak köylerde eğitimler düzenlendiği ve hazırlanan 10 bin adet çiftçi mektubu ile bin 500 adet liflet ve 300 adet afiş dağıtıldığı ve 2015 yılında Diyarbakır İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne 397 adet anız yangını tespit tutanağı gönderildiği, bu tutanaklardan 94 adedine cezai işlem uygulandığı, diğer kurumlardan gönderilen 43 adet tutanak da dahil olmak üzere olmak üzere toplam 137 adet tutanağa 370 bin 884 lira idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz