Görüş Bildir

Anzeleye Akın!

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Diyarbakır'da ramazan ayında serinlemek isteyen vatandaşlar, parklara ve tarihi Sur ilçesinde Anzele Parkı'ndaki süs havuzuna akın etti

Anzeleye Akın!

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Diyarbakır'da ramazan ayında serinlemek isteyen vatandaşlar, parklara ve tarihi Sur ilçesinde Anzele Parkı'ndaki süs havuzuna akın etti.

Türkiye'nin birçok yerinde artan hava sıcaklığı Diyarbakır'da da etkisini gösteriyor. Kentte hava sıcaklığının 40 dereceyi aşması nedeniyle vatandaşlar, serinlemek için parkları ve süs havuzlarını tercih ediyor.

Serinlemek için Anzele Parkı süs havuzuna gelen Ahmet Sürmeli, sıcak havadan çok olumsuz etkilendiklerini kaydederek, serinlemek için parka geldiğini söyledi.

Sürmeli, "Parkın suyu buz gibi orucumuzu en azından biraz dindiriyor." dedi.

ANZELENİN SUYU

75 yaşındaki Abdullah İnanç ise sıcaklar nedeniyle evde oturamadığını dile getirerek, "Evde klima çalışıyor, ama fayda etmiyor. Bu havada oruç tutmak zor. Allah yardım etsin, kuvvet versin." ifadelerini kullandı.

Sıcak havadan bunaldığını anlatan Orhan Kurt da serinlemek için süs havuzuna girdiğini belirtti.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, yaz aylarının gelmesiyle sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut sıcaklıklarının da artığını anlatarak, sıcakların etkisiyle artan terleme ile su ve mineral kaybı sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerinin yaşanabileceğini söyledi.

SICAĞA DİKKAT

Özellikle aşırı sıcaklıklardan 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, 4 yaşından küçük çocuklar, bakıma ihtiyacı olanlar, hamileler, açık alanda çalışanlar ve aşırı kiloluların daha çok etkilendiğini vurgulayan Aslan, şöyle dedi:

"Her zamankinden daha fazla su içilmesi, bol, hafif ve açık renkli giysiler giyilmesi, serinlemek için ılık duş alınması lazım. Sıcağa bağlı hastalık belirtileri hissedildiğinde derhal tıbbi yardım alınması gerekiyor. Baygınlık ya da halsizlik hissedildiğinde serin bir yere geçilsin."

Meteoroloji Diyarbakır Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bugün kentte gölgede hava sıcaklığının 41 derece olduğunu, yarın ve pazartesi günü de sıcaklığın 41 derece olmasının beklendiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi