Arakan'a Sessiz Kalınmasın!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diyarbakır İl Temsilciliğince, Arakan'daki Müslümanlara uygulanan katliama tepki gösterildi.

Arakan'a Sessiz Kalınmasın!

TÜGVA Diyarbakır İl Temsilcisi Mahmut Yağmur, il temsilciği binasında düzenlenen basın toplantısında, her geçen gün İslam coğrafyasının daha acı bir şekilde küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne dönmekte olduğunu söyledi.

Suriye'de her gün ayrı bir insanlık dramının yaşandığını, kimyasal silahlarla masum çocukların ve kadınların katledildiğini, milyonlarca insanın da yerlerinden edildiğini anlatan Yağmur, "Mazlumlara yönelen bombaların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan küresel güçlerdir. Ölenler ise savunmasız ve masum Müslümanlardır." dedi.

ARAKAN'A SESSİZ KALMA

Yağmur, Myanmar'ın Arakan Eyaleti'nde cereyan eden ve şiddeti giderek artan zulmün artık dayanılacak halinin kalmadığını aktardı.

Son bir asırdır Batı dünyası tarafından merhamet ve aydınlanma felsefesi olarak lanse edilen "Budizm" dinine mensup eli kanlı teröristlerin, 3 gün içinde 3 bine aşkın çocuk, kadın ve yaşlı Müslüman halkı hunharca katlettiğini belirten Yağmur, şunları kaydetti:

"Bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmekle eş tutan biz Müslümanlar ırk, din, mezhep meşrep ayrımı yapmadan gerekçesi ne olursa olsun masum insanların öldürülmesine şiddetle karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Kendini dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak gördüğü halde aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz. Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan güçlünün haklı görüldüğü uluslararası hukuk sistemini ve onun iki yüzlü demode olmuş araçlarını reddediyoruz."

Toplantıya katılan katılımcılar, daha sonra Arakan ile ilgili açılan fotoğraf sergisini gezdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz