Görüş Bildir

Arıcılar artık karanlıkta kalmayacak

Diyarbakır'da meslekleri gereği belli dönemlerde arazide kalan gezgin arıcılara, elektrik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce seyyar güneş paneli dağıtıldı.

Arıcılar artık karanlıkta kalmayacak

Diyarbakır'da arazide çalışan gezgin arıcılara sosyal yaşamdan uzak kalmamaları için güneş paneli dağıtıldı.

Proje kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde 30 arıcıya güneş enerji paneli, buzdolabı ve televizyon verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, yaptığı açıklamada, projeyi GAP Kırsal Kalkınma İdaresiyle ortaklaşa yürüttüklerini söyledi.

Projenin arıcıları sosyal yaşama bağlı tutmak için hayata geçirdiklerini vurgulayan Atalar, şöyle konuştu:

"Gezgin arıcıların arazi şartlarında sosyal yaşamdan uzak kalmamaları için projeyi hayata geçirdik. Arıcıların görevlerini arazi şartlarında sürdürmektedirler. Bulundukları yerlerde enerji kaynaklarının olmaması sebebiyle sosyal alanda bir kısıtlama meydana gelmektedir. Gezgin arıcıların sosyal yaşamını biraz daha yükseltmek adına konakladıkları yerlerde elektrik ihtiyacını sağlamak için güneş enerji kiti yapıldı. Böylece gezgin arıcılarımız sosyal yaşamlarını sürdürebilme adına arazi şartlarında televizyon izleyecek, buzdolabı çalıştırabilecek ve telefon şarjı yapabilecek, aynı zamanda aydınlatmayı da sağlayabilecek."

- "Arıcılar, sosyal imkanlardan faydalanabilecek"

Arıcıların sosyal imkanlardan bu sayede faydalanacağını belirten Atalar, şöyle devam etti:

"Böylece gezginci arıcılarımızı özellikle ihtiyaçlarını karşılamak için günübirlik şehirlere gidip gelmek zorunda kalıp ekstra masraf yapmalarına gerek kalmayacak, üretim masrafları biraz daha azalacak. Haftalık gıda ihtiyaçlarını almak suretiyle süt ve süt ürünlerini, et ürünlerini buzdolabında muhafaza edebilecek. Böylece üretim daha kaliteli olacak ve iyi bir yaşam içerisinde bal üretilmeye devam edilecek. Proje sayesinde sosyal yaşamdan uzak kalmayan gezgin arıcılar, sosyal imkanlardan faydalanabilecek."

Proje maliyetinin 125 bin lira olduğunu ifade eden Atalar, arıcılara destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

- Her yerde internet keyfi

Güneş paneli, buzdolabı ve televizyonları alan arıcılar ise projeden memnun kaldıklarını dile getirerek, "İşimiz gereği arazide kaldığımızda sosyal anlamda imkanlarımız kısıtlanıyordu. Proje sayesinde artık her yerde akılı cep telefonumuzu şarj edip facebook ve twitter'ı internetin çektiği yerlerde rahatlıkla kullanabileceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi