Asfalt atağı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çeşitli kurumların ve DİSKİ’nin kazı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda asfalt çalışması başlattı.

Asfalt atağı

Kenan GENEŞ/M. Emin FİDAN

DİYARBAKIR-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çeşitli kurumların ve DİSKİ’nin kazı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda asfalt çalışması başlattı.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, bugün kırsal ve merkezde 3’er ekiple 14 ilçede yol yapım ve düzeltme çalışması, şehir merkezinin 6 noktasında yama çalışması, 1 noktasında da sıcak asfalt çalışması sürdürüyor.

Mevsim şartlarının uygun hale gelmesiyle Tekel Caddesi ve Dr. Yusuf Azizoğlu Caddesi’nden başlatılan asfalt çalışmaları kentin en uzun ikinci bulvarı olan Fırat Bulvarı’nda devam ediyor.

Fırat Bulvarı’na toplam 14 bin ton sıcak asfalt dökmeye başlayan Belediyemiz, bulvardaki çalışmalarını 12 gün içinde tamamlamayı hedefliyor. Asfalt dökümüne sabahın erken saatlerinde başlayan akşam saat 20.00’a kadar sürdüren Belediyemizin, Fırat Bulvarı’ndaki asfalt çalışmalarında teknik personelde dahil 40 işçi, 10 kamyon, 3 asfalt serme (finişer), 3 silindir, 1 kepçe, 1 yol temizleme, 1 disbiritör aracı olmak üzere toplam 19 araç yer alıyor.

 Yağmur suyunu kanalizasyon ızgaralarına taşıma mantığı ile asfaltlama yapan Belediyemiz, özellikle yol yapımında yağmur suyu drenajları, ızgara bacaları ve kapak kotlarını asfalt serimiyle aynı seviyede tutmaya özen gösteriyor.

 14  ilçede ve 7 noktada çalışmalar sürdürülüyor

 Kent merkezinde Bağlar bölgesinde, 1. Sanayi Sitesi’nde, Kaplan City civarında, 450 Evler yolu, Ergani Bereketli Grup yolu ile Alatosun yolunda yama çalışmaları yürüten, eski Mardin yolunda onarım yapan Belediyemiz, kırsal kesimde de bugün 14 ilçede çalışma yürütüyor.

Kırsal Mahalle Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Dicle, Silvan, Kulp, Eğil, Bismil, Çınar, Lice, Kocaköy, Çüngüş, Ergani, Hazro, Çermik, Hani ve Sur ilçelerinde yapılan yol yapım ve düzeltme çalışmalarında, 22 kamyon, 4 jcb, 4 greyder kullanılıyor.

Bu yıl yollar konforlu hale getirilecek      

 Büyükşehir Belediyesi, bu yıl asfalt ve yol çalışmalarına belediye bütçesinin üçte birini ayırarak, tüm sorunları gidermeyi hedefliyor.  Asfalt sezonu boyunca 176 milyon lira harcanarak, 260 bin ton asfalt üretilecek, 190 kilometre asfalt serimi yapılacak. Kırsalda 5 metre genişliğinde 700 kilometre sathi kaplama, 400 kilometre stabilize, 10 kilometre kilitli parke taşı olmak üzere toplam 1110 km yol çalışması yürütülecek. Ayrıca 260 bin ton asfaltın 30 bin tonu ise kent merkezi ve köy grup yollarında yama çalışmalarında kullanılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz