Asfalt çalışmaları Emek Caddesi’nde devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesinde altyapı çalışmalarının tamamlandığı bulvar ve caddelerde asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Asfalt çalışmaları Emek Caddesi’nde devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2015 yılı asfalt programı doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.  Bu yılki sezonu 260 bin ton asfalt üretip, 190 kilometre asfalt serme hedefiyle açan, kent merkezinde iki ekiple asfalt seren, üç ekiple yama yapan, kırsalda her ilçede üçer ekiple çalışmalarını sürdüren Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 30 Nisan’dan bu yana kentin ana arterlerine yaklaşık 160 bin ton asfalt serdi.

Kayapınar ilçesinde iki cadde dışında asfaltlama programını tamamlayan, Bağlar’daki asfalt programını altyapı çalışmalarının tamamlandığı caddelerde sürdüren ekipler, Medine Bulvarı, Öğretmenler ve Cengizler Caddesi’nin ardından asfalt çalışmalarına Emek Caddesi’nde ve Yeni Hal Caddesi’nde devam ediyor.

Asfalt serimi öncesinde caddeyi asfalta hazır hale getiren ekipler, sabah erken saatlerde yolu trafiğe kapatıp, bariyerler  koyuyor ve bir görevliyle trafiğin aksamaması için çalışmalar yapıyor.

DİSKİ’ye bağlı bir ekip ise asfaltlama çalışmalarından önce rögar kapaklarının asfalt altında kalmaması için hazır bulunuyor. Ekip, asfalt yapıldıktan sonra rögar kapaklarının etrafını düzenleyip, kanalizasyon ve yağmur suyundan dolayı oluşabilecek sorunların önüne geçiyor. Kontrol mühendisleri ile Asfalt Şube Müdürlüğü de asfalt seriminin denetimini yapıyor.

Geçici önlem olarak yama yapılıyor

Altyapı çalışmalarının tamamlandığı, asfalt hazırlık çalışmalarının yürütüldüğü yerlerde tozu önlemek ve trafik akışını güvenli bir şekilde sağlamak amacıyla ekipler, bugün Huzurevleri Caddesi, İstasyon Caddesi ve Diclekent Bulvarı 205. Sokak’ta geçici önlem olarak yama yapmaya devam ediyor.

Program uygulanıyor

Büyükşehir Belediyemiz, 2015 yılı asfalt ve yol yapım programı doğrultusunda, altyapı çalışmalarının tamamlandığı ilçelerden başlayarak kademeli olarak asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Yol açmaya, yol düzenlemeye devam eden Belediyemiz, kırsal tüm ilçelerde 1110 kilometre yol, asfalt ve kilitli parke taşı çalışması yürütmeyi sürdürüyor. Çalışmaların ekim ayı sonuna kadar sürdürülmesi hedefleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz