Görüş Bildir

Asfaltlama seferberliği

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, geçen yılın sonunda hizmete açtığı ve bazalt taşından asfalt ürettiği asfalt plent tesisinden çıkacak sıcak asfaltla ilçedeki yerleşim yerlerinde havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte büyük bir asfaltlama çalışmasına hazırlanıyor.

Asfaltlama seferberliği

Remzi ETİK

DİYARBAKIR-Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 'Diyarbakır bazaltı' olarak bilinen Karacadağ eteklerinden çıkan siyah bazalt taşı ile asfalt üreten ilk belediye olarak dikkat çeken Bağlar Belediyesi, yıllık 600 bin ton asfalt çıkarmayı planladığı kendisine ait asfalt plent tesisinden üreteceği asfaltla ilçede büyük bir asfalt seferberliğine hazırlanıyor.

DİYARBAKIR'IN KOŞULLARI

2019 yılının sonuna doğru hizmete açılan tesiste asfalt üretimine kış koşulları nedeniyle ara verilirken, havaların ısınmaya başlamasından sonra üretime yeniden başlanacağı duyuruldu. Hava şartlarından dolayı kış döneminde asfalt üretimi ve asfaltlama çalışması yapamayan belediye, kendi tesisinden çıkacak asfaltın yaklaşık 50 bin tonu ile ilçe merkezindeki cadde ve sokaklar ile yerleşim yerlerinde asfalt serimi yaparak yıpranan bu alanları modern hale getirmeyi amaçlıyor. En uzun ömürlü asfalt olarak bilinen bazalt taşından üretilecek asfalt ile 2020 yılı içinde şehir merkezinde ihtiyaç duyulan tüm alanların asfaltlanması ve kırsal mahallelerde de mucur olarak bilinen stabilize çalışmalarının yapılması planlanıyor.

BAĞLAR BÖLGESİNDE ASFALT

2020 yılı sonuna kadar  50 bin ton asfalt serimi yapılmasını planlanırken, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu kış koşulları nedeniyle ara verdikleri asfaltlama çalışmalarına bahar döneminde yeniden başlayarak cadde ve sokakları modern bir görüntüye kavuşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

"Bağlar'ın mahalle ve sokaklarını, caddelerini kısacası vatandaşlarımızın yaşadığı her yeri dünyanın en uzun ömürlü ve kaliteli asfaltı ile tanıştıracağız" diyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kış şartları nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları asfaltlama çalışmalarını havaların ısınmasıyla birlikte hızlandıracaklarını söyledi.

HAVANIN ISINMASIYLA START

Beyoğlu, "Kış döneminde havalar soğuk ve yağışlı olduğu için asfalt çalışması yapamıyoruz. Havaların ısınmaya başlayacağı bahar dönemi için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tüm ekiplerimizi ve imkanlarımızı devreye sokarak 2020 yılı sonuna kadar ilçe merkezinde ihtiyaç duyulan her yerde asfaltlama çalışması planlıyoruz. Yine kırsal mahallelerdeki yolları da mucur serimi yaparak ve eksiklerini gidererek vatandaşlarımız için modern hale getireceğiz. Belediyemize ait tesiste bazalt taşından yaptığımız asfaltı isteyen kurum ve kuruluşlar var. Bu konuda da yine milletimize hizmet olması ve belediyemize gelir sağlanması düşüncesiyle gerekli adımları atacağız” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi