Askeri araca bombalı tuzak: 7 şehit

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yol yapım çalışmasının emniyetini sağlayan askerlerin bulunduğu zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler, asfaltın altına tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlada, 1'i astsubay, 6'sı uzman çavuş, 7 asker şehit oldu, 2 asker de ağır yaralandı.

Askeri araca bombalı tuzak: 7 şehit

Hasankeyf ilçesine bağlı Altınoluk ve Çelikköy köyleri arasında, Umutlu köyü yol ayrımında, devam eden yol yapım çalışmasının emniyetinin alınması amacıyla görevlendirilen askerleri taşıyan zırhlı araca, bugün saat 06.00 sıralarında saldırı düzenlendi. PKK'lı teröristler, yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 4 asker şehit oldu, 5 asker de ağır yaralandı.

3 ASKER HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Saldırının ardından bölgeye güvenlik güçleri ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı askerler, bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı askerlerden 3'ü, doktorların tüm çabasına karşın, kurtarılamayarak, şehit oldu. Şehitlerden 1'nin astsubay, 6'sının ise uzman çavuş olduğu bildirildi.

​YOLDA DEV ÇUKUR OLUŞTU

Patlamayla birlikte asfalt yolda 1,5 metre derinliğinde 4,5 metre çapında geniş çukurun oluştuğu görüldü. PKK'lı teröristlerin, el patlayıcıyı önceden yola tuzakladığı, kablolu düzenekle uzaktan kumandayla infilak ettirdiği saptandı. Güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı.

ŞEHİT ATEŞİ YAKTI

Buarada, Şehit askerlerden Uzman Çavuş Ali Hekim'in Antalya'daki baba ocağına ateş düştü. Aksu ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'ndeki gecekonduda yaşayan Ayşe ile Hasan Hekim çiftine, oğullarının şehit olduğu haberi, askeri yetkililerce verildi. Şehit ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, kapıda ambulans içinde sağlık ekibi hazır bekletildi. Şehit Uzman Çavuş Ali Hekim'in, 9 Eylül'de Arzu Hekim ile evlendiği belirtildi.

ASTSUBAYLIĞA GEÇMİŞ

Şehit Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus'un acı haberi, İzmir Bergama ilçesinin kırsal Hamzalı Süleymaniye Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine ulaştı. Acı haberi alan şehit astsubayın babası Yücel Ulus fenalaştı. Baba Ulus'a hazır bekletilen ambulanstaki sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

6 yıl uzman çavuşluk yaptıktan sonra astsubaylığa geçen ve bekâr olan şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin kardeşi Çağrı Ulus'un da astsubay olduğu ve İzmir'de görev yaptığı belirtildi. Şehidin, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu'nun eşinin yakını olduğu öğrenildi.

GÖK HENÜZ BEKARDI

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök'ün (25) şahadet haberi Eskişehir'de oturan ailesine verildi. Uzman Çavuş Neşet Gök'ün acı haberini Eskişehir'in Emek Mahallesi Şölen Sokak'ta oturan babası Turhan Gök ve annesi Nurcan Gök'e, eve gelen askeri yetkililer verdi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı, evin önünde ambulans hazır bekletildi. Bekar olan Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök'ün, Burak (19) ve Batuhan (7) adlı 2 kardeşinin olduğu belirtildi. Şehidin komşuları, şehidini kardeşi Batuhan'ın bir süre önce Eskişehir'e izne gelen ağabeyi Neşet Gök'e tekrar birliğine dönmemesini istediğini, döndüğü takdirde şehit olabileceğini söylediğini anlattı.

SAMSUN'A DÜŞEN ATEŞ

Şehit 7 askerden birinin memleketi Samsun’un Ladik ilçesi olan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu olduğu belirtildi. Göksu'nun Ladik ilçesi Deliahmetoğlu Mahallesi'ndeki baba evine ateş düştü. Şehit babası Arif ve şehit annesi Fidase Göksu ile şehidin 4 kardeşine acı haber verildi. Şehidin baba evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Yakınları baba evine gelerek taziyede bulundu. Şehidin ağabeyi ve aynı zamanda mahalle muhtarı olan Seyit Ahmet Göksu, taziyeleri kabul etti. Şehidin yeğeni Halil Göksu amcası için gözyaşı döktü. Şehidin baba evinin önünde ambulans bekletildi. Şehit Uzman Çavuş Uğur Göksu’nun yaklaşık 1 yıl önce Nesrin Atağ ile nişanlandığı, çiftin düğün yapmak için şark görevinin bitmesini beklediği belirtildi.

BABA OCAĞINDA AĞIT

Şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Özgür Can İnce'nin acı haberi, Ankara'nın Etimusgut ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nde oturan ailesinin evine ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden acı haberi alan şehidin babası Ömer ve annesi Sündüz İnce, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin anne ve babasını jandarma, polis ve sağlık ekipleri sakinleştirdi. Şehidin ailesinin oturduğu bina Türk bayraklarıyla donatılırken, Etimesgut Belediyesi de evin önüne taziye çadırı kurdu. Şehidin bekar olduğu öğrenildi.

AMASYA'DAKİ ACI

Şehit Uzman Çavuş Süleyman Aydın'ın, Suluova ilçesi Yeni Mahalle'deki baba ocağına ateş düştü. Şehit Aydın’ın şehadet haberi ilçede oturan babası Niyazi (54) ile annesi Fatma Aydın'a, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz tarafından bildirildi. Acı haber üzerine şehidin baba evi ile ilçe meydanına Türk bayrakları asıldı. Şehidin ailesi, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ağabeyi ve aynı zamanda mahalle muhtarı olan Seyit Ahmet Göksu da taziyeleri kabul etti.

2 yıl önce Dilek Aydın ile evlenen, 4 yıldır Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yapan Aydın'ın kardeşi Sefa Aydın'ın da Ankara Astsubay Okulu'nda eğitim gördüğü öğrenildi.

ŞEHİTLERDEN 3'ÜNÜN CENAZESİ

Şehit olan 7 askerden 3'ünün cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Morgu'nda bulunan şehit naaşları, cenaze araçları ile alınarak, uğurlama töreni için 14'üncü Hava Üs Komutanlığı'na götürüldü. Basına kapalı olarak düzenlenen uğurlama törenine, Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğu Şevket Aksoy, kurum müdürüleri ve askeri yetkililer katıldı. Tören sonrası şehit Jandarma Uzman Çavuş Özgürcan İnce Ankara'ya, Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök Eskişehir ve Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim'in cenazeleri Antalya'ya uğurlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz