Aslan yoğun

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Sur İlçesi Vali Aydın Arslan Fen Lisesi tarafından gerçekleştirilen 2. TÜBİTAK Bilim Fuarı’na ve okul kermesine katıldı.

Aslan yoğun

Vali Arslan, Fen Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen fuara İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Maarif Müfettişleri Başkanı Eyyup Demir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aslan Özdemir, Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Naif Keleş ve okul müdürleri katıldı. Açış konuşmalarıyla başlayan fuarda ilk olarak Okul Müdürü Mahmut Ercil yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ercil’in ardından Coğrafya Öğretmeni Dündar Uğurlu ise projeler hakkında kısa bir konuşma yaptı.

OKUL KERMESİ

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ise “Sizler hangi mesleği seçerseniz seçin nerede olursanız olun; erdemli ve ahlaklı olduğunuz sürece kazanırsınız. Sizlere tek bir mesajım var; her zaman yüreğiniz sevgiyle dolu olsun. Hedefinizde insana sevgi olduğu sürece her zaman saygın yerlerde olursunuz. Amacımız kendisine, insanlara ve hayata saygısı olan genç nesiller yetiştirmektir. Müdür ne ise okul da odur. Bugün gördüm ki okulun güzelliği müdüründen belli oluyor. Bütün idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza sizlere verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okuldaki proje fuarını gezen İl Milli Eğitim Müdürü Aslan ve beraberindekiler, daha sonra da öğrenciler tarafından hazırlanan kermesi gezdi.

ŞAMPİYONLARINI KABUL ETTİ

Buarada, Aslan, Türk Dili ve Edebiyatı ve Değerler Eğitimi alanlarında birinci olarak Ankara'da düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanan öğretmen ve öğrencileri kabul etti.

FİNALLERE KATILACAKLAR

Aslan, proje danışmanı Ercan Deniz koordinatörlüğünde lise öğrencilerinin okuma alışkanlıklarının okul türlerine göre gösterdikleri farklılıkların tespit edilmesinin ve lise öğrencilerine okuma alışkanlığının kazandırılmasının amaçlandığı projeyle birinci olan Zeliha Sarı ve Fatma Denli, Değerler Eğitimi alanında Yılmaz Ayaz rehberliğinde hazırlanan lise öğrencilerinin hoşgörü eğilimlerinin belirlenmesinin amaçlandığı projeyle birinci olan Simge Özay ve Ahmet Büyükdeniz ile Okul Müdürü Tahsin Çalışkan’ı kabul etti.

Farklı projelerle göz dolduran öğrencilerin gösterdiği başarılardan dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade eden Aslan, “ Yüreği sevgi dolu olan siz değerli öğrencilerimizin birbirinden yaratıcı fikirlerle böyle bir başarı elde ettiklerinden dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bölgesel alanda gerçekleştirilen bu güzel başarının Ankara’daki final yarışmasında da sürmesini umut ediyorum. Bu başarıda başta öğrencilerimiz olmak üzere emeği geçen danışman öğretmenlerimize, okul idaresine ve velile-rimize de ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR'IN GURURU OLMUŞLARDI

TUBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca bilgisayar, biyoloji, coğrafya, değerler eğitim, fizik kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih ve Türk dili ve edebiyatı ve teknolojik tasarım alanlarında ortaöğretim öğrencileri arasında Malatya’da gerçekleştirilen 47. TÜBİTAK Ortaöğretim Proje Yarışmasına 3 projeyle katılan Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Değerler Eğitimi alanlarında birinci olarak Ankara'da düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz