Görüş Bildir

Aytaç Baran davasında tutuklu sanık kalmadı

Diyarbakır'da Yeni İhya- Der Başkanı ve Hüda- Par üyesi Aytaç Baran'ın, evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından çıkan olaylarda, 3 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ilgili 5'i tutuklu, 16 sanığın yargılanmasına, güvenlik nedeniyle alındığı Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Aytaç Baran davasında tutuklu sanık kalmadı

Diyarbakır'da Yeni İhya- Der Başkanı ve Hüda- Par üyesi Aytaç Baran'ın, evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından çıkan olaylarda, 3 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ilgili 5'i tutuklu, 16 sanığın yargılanmasına, güvenlik nedeniyle alındığı Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada 5 tutuklu sanık tahliye edildi. Davada tutuklu sanık kalmazken, duruşma 4 Şubat'a ertelendi.

NELER YAŞANDI

Geçen 9 Haziran'da Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi Gençlik Destek Merkezi önünde, kimliği belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu ağır yaralanan Yeni İhya- Der Başkanı ve Hüda- Par üyesi Aytaç Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Baran'a yönelik silahlı saldırının ardından, olay yeri ve çevresinde terör örgütleri PKK/KCK ile Hizbullah üyeleri arasında çatışma çıktı. Ardından, Şehitlik Mahallesi 191 Sokak'ta Bayram Özelçi, Bayram Dagtan ve Mehmet Emin Ensen de silahlı saldırı öldürüldü.

TAHLİYELER GELDİ

Güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda gözaltına alınan 16 kişiden 13'ü tutuklandı, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 16 sanık hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması taşınması bulundurulması, 6136 sayılı yasaya muhalefet' suçlarından dava açıldı.

Güvenlik nedeniyle alındığı Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen Eylül ayında yapılan ikinci duruşmada, tutuklu sanıklardan 8'i tahliye edildi.

TUTUKLU KİMSE KALMADI

Kayseri de dün görülen davanın üçüncü duruşmasına, tutuksuz tüm sanıklar hazır bulundu, tutuklu sanıklar Eylem Çalapkulu (21), Merge Polat (23), Mehmet Dağ (26), Yunus Dönmez (27) ve Furkan Özer, Diyarbakır ve Osmaniye 1 No'lu Cezaevi'nden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Ayrıca sanıkların yazılı savunmaları da mahkemece okundu. Yapılan yargılamanın üçüncü duruşmasında, tutuklu 5 sanığın tahliye talepleri mahkeme heyetince kabul edildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tutuklu sanıklar hakkında delillerin toplanması, sanıkların tutuklukta geçirdiği süreyi dikkate alarak, bu kararı verdi. Böylece 16 sanıklı davada tutuklu kalmadı. 4. duruşma 4 Şubat 2016'ya ertelendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi