Bağlar AK Partide kongre heyecanı!

17 Eylül tarihinde bir düğün salonunda yapılması planlanan AK Parti Bağlar İlçe 4. Olağan Kongresi'nde genel merkez adayı olan İlçe Başkanı Erkan Gezer, güçlü bir yönetim kurmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ve yönetim kuruluna girmek isteyenlerin müracaatlarını aldıklarını söyledi.

Bağlar AK Partide kongre heyecanı!

İyi bir yönetim için titizlikle çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Gezer, 25 asil, 13 yedek yönetim kurulu üyesi için müracaatların devam ettiğini açıkladı. Başvuruların ilçe başkanlığına yapılması gerektiğini ifade eden Gezer, amaçlarının güçlü bir yönetim ile teşkilatlanmalarını tamamlamak olduğunu söyledi.

"Seçimlere sağlam bir teşkilat ile girmek istiyoruz"

Gezer, amaçlarının seçimlere sağlam bir teşkilat ile girmek olduğunu söyledi. 400 delegenin oy kullanacağını belirten Gezer, "Yönetim kurulu için müracaatlarımız devam ediyor. 2019 seçimlerine sağlam bir teşkilat ile girmek istiyoruz. Güçlü bir kadro oluşturup seçimlerde iyi bir sonuç almak istiyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için titizlikle çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerin ardından AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığı'na seçilen Erkan Gezer, 1 Kasım 2015 ve 16 Nisan 2017 referandum seçimlerinde partisinin oylarını arttırarak yoluna devam etti. 7 Haziran 2015 seçimlerinde Bağlar ilçesinde kullanılan oyların yüzde 12'sini alan AK Parti, Erkan Gezer'in başkan olduktan sonra girdiği 1 Kasım seçimlerinde ise oy oranını yüzde 22'ye, 16 Nisan referandum seçimlerinde ise yüzde 28'e çıkardı.

***

Arakan'daki katliamlar Diyarbakır'da lanetlenecek

Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlar Diyarbakır'da İslami STK'ların yapacağı basın açıklamasıyla lanetlenecek.

DİYARBAKIR-Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından Arakanlı Müslümanların katledilmesi, Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenleyeceği basın açıklamasıyla lanetlenecek.

Basın açıklaması, cuma namazının ardından Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman Camii'nde yapılacak.

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yayımlanan mesajda, "Budist katillerin Myanmar'da Rohingyalı (Arakan) Müslümanlara uyguladığı işkence, göç ettirme ve soykırımları kınamak amacıyla düzenlenecek kitlesel basın açıklamasına yaşlı, genç, bayan, çocuk tüm halkımızı davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz