Görüş Bildir

Bağlar Belediyesi: 3 dilli Ramazan afişimiz toplatıldı

Diyarbakır il merkezinde kayyum atanmayan tek yerel yönetim olan Bağlar Belediyesi, ilçe merkezinin 4 ayrı noktasına astığı Türkçe, Kürtçe ve Zazaca 'Ramazan Ayı Kutlu Olsun' afişlerinin toplatıldığını açıkladı.

Bağlar Belediyesi: 3 dilli Ramazan afişimiz toplatıldı

Bağlar Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçenin 4 ayrı noktasına asılan Kürtçe, Zazaca ve Türkçe 'Ramazan ayı kutlu olsun' yazılı afişinin toplatıldığı belirtildi. Bağlar Belediyesi'nin açıklamasında, 2 Haziran Günü Kuruçeşme, Cezaevi Üst Köşe, Bağlar Dörtyol ve Yenihal Kavşağı'na  3 dilde 'Ramazan Ayı kutlu Olsun' yazılı afişlerin kaldırıldığı öne sürülerek şöyle denildi:

"Bizler halkımızı bilgilendirmek için yaptığımız bu açıklamada öncelikle afişlerimizi kaldıranları kınadığımızı belirtmek isteriz. Kentin birçok noktasına siyasi parti ve kurumların afişlerinin kaldırılmaması sadece Bağlar Belediyesi'nin afişlerinin kaldırılması çok manidar bir durumdur. Afişlerimiz neden kaldırıldığını ve kimler tarafından kaldırıldığını yaptığımız araştırmalara rağmen henüz net bir bilgiye ulaşamadık.  Bizler bu durumun sonuna kadar takipçisi olacağız ve bir gelişme olduğu zaman halkımızı tekrar bilgilendireceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi