Görüş Bildir

Bağlar'da esnafla istişare

Vali Aksoy, 6 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan Kaynartepe esnafını ziyaret etti. Şehit polis memurları adına 5 okulda oluşturulan kütüphaneleri de hizmete açtı.

Bağlar'da esnafla istişare

Vali Aksoy, 6 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan Kaynartepe esnafını ziyaret etti. Şehit polis memurları adına 5 okulda oluşturulan kütüphaneleri de hizmete açtı.

BAĞLAR ESNAFIYLA

Aksoy, beraberinde İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Bağlar İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Yasan ve Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan ile ilçedeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Nükhet Coşkun Caddesi'ndeki esnafla çay içip sorunlarını dinleyen Aksoy, vatandaşların kandilini kutladı. Vatandaşlar da huzur ve güven ortamı konusundaki temennilerini iletti. Aksoy, "Amacımız halkın huzur ve güvenliğini sağlamak, eğer varsa bir sorun bunları yerinde tespit etmek, çözüm üretmek. Ziyaretlerimize devam edeceğiz." dedi.

Vali Aksay, Diyarbakır'da terörle mücadelede şehit olan polis memurları adına 5 okulda oluşturulan kütüphaneleri hizmete açtı. Vali Aksoy, "Çocuklarımızı iyi yetiştirirsek geleceğimize güvenle bakarız. Bu anlamda çocuklarımızın eğitiminde bir aksaklık olmaması adına bütün kurum ve kuruluşlarımız büyük bir hassasiyet içerisinde çalışmalarını sürdürüyor" derken, İl Emniyet Müdürü Taşdan, "Bizler okuyan, okumayı seven, bilge ve çalışkan yetişen nesiller görmeyi diliyoruz" dedi.

DİYARBAKIR-İl Valisi Hüseyin Aksoy, 15-21 Mart tarihleri arasında sokağa çıkma yasağının uygulandığı Bağlar İlçesi Kaynertepe Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

BAĞLAR ESNAFIYLA

Aksoy, beraberinde İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Bağlar İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Yasan ve Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan ile ilçedeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Nükhet Coşkun Caddesi'ndeki esnafla çay içip sorunlarını dinleyen Aksoy, vatandaşların kandilini kutladı. Vatandaşlar da huzur ve güven ortamı konusundaki temennilerini iletti.

ÇAY İÇİN SOHBET ETTİ

Aksoy, burada yaptığı açıklamada, "Amacımız halkın huzur ve güvenliğini sağlamak, eğer varsa bir sorun bunları yerinde tespit etmek, çözüm üretmek. Fırsat buldukça halkımızla esnafımızla bir arada olmak adına bu ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da ziyaretlerimize devam edeceğiz." dedi.

SUR'DAKİ ÇALIŞMALAR

"Sur ilçesindeki bazı mahallelerde devam eden sokağa çıkma yasağının ne zaman sona ereceği" konusundaki soruya Aksoy, "Arama taraması biten ve güvenlik açısından risk oluşturmayan bölgelere kademeli olarak müsaade edeceğiz. Belirli bir tarih vermemiz şu aşamada doğru değil ama bunu yarattığımız an açıp normalleşmeyi sağlayacağız." yanıtını verdi.

ŞEHİT POLİSLERİN ADLARI

Vali Aksoy, Kaynartepe Mahallesi ziyareti öncesinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi'nin uyguladığı, 'Diyarın okuyan çocukları' projesi kapsamında Yenişehir İlçesi'nde bulunan Yolaltı İlkokulu'nda kurulan kütüphanenin açılışını yaptı. Kütüphaneye, 15 Ağustos günü Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Tansu Aydın'ın ismi verildi.

Okul bahçesinde kütüphanenin açılışı için düzenlenen törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesinin herkesin görev ve sorumluluğu olduğunu söyledi.

"Çocuklarımızı iyi yetiştirirsek geleceğimize güvenle bakarız. Bu anlamda çocuklarımızın eğitiminde bir aksaklık olmaması adına bütün kurum ve kuruluşlarımız büyük bir hassasiyet içerisinde çalışmalarını sürdürüyor." diyen Aksoy, bu konuda tüm kurum, kaymakam ve kurum müdürlerinin büyük bir gayret içerisinde çalıştığını belirtti.

EĞİTİMDEKİ BAŞARI ORANI

Özellikle okul çağında olup okula devam etmeyen hiçbir öğrencinin kalmaması gerektiğine dikkati çeken Vali Aksoy, şöyle devam etti:

"Eğitim çağında olup, eğitim dışında hiçbir çocuk kalmayıncaya kadar bu çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürmeye devam edeceğiz. Amacımız, Diyarbakır'da halka huzurlu, güvenli ve barış ortamı içerisinde bir yaşam oluşturmaktır. Bu amaçla da bütün birimlerimiz büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor."

DİYARBAKIR'IN HUZURU İÇİN

İl Emniyet Müdürlüğünün Diyarbakır'da halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına gayret gösterdiğini vurgulayan Hüseyin Aksoy, "Emniyet Müdürlüğümüz, Diyarbakır'da huzur ve güvenliğin gerçekleşmesi adına faaliyetlerini sürdürürken, maalesef şehitler de vermekte. Kütüphane ile hem şehidimizin adı yaşayacak hem de bu kütüphaneden okuyan çocuklarımız kendilerini geleceğe daha iyi hazırlamış olacak." ifadelerini kullandı.

Çocukların kitap okumasının, okuduğunu anlamasının, anladığını anlatabilmesinin, onların gelişimine çok önemli katkılar sunacağını dile getiren Aksoy, bu bakımdan kütüphanenin burada okuyan çocuklar tarafından kullanılmasının, onların yetişmelerinde de önemli bir katkı ortaya koyacağını bildirdi.

Vali Aksoy, terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerine rahmet, yaralananlara ise şifa diledi.

Emniyet Müdürü Adnan Taşdan da projenin çocukların geleceklerini yönlendirmelerine, dünya görüşlerini zenginleştirmelerine, kendilerine sosyal ortam, eğitim desteği sağlamak ve topluma faydalı birer birey olmalarını sağlamak amacıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize ediliğini söyledi.

ÇALIŞKAN NESİLLER İSTİYORUZ

"Bizler okuyan, okumayı seven, bilge ve çalışkan yetişen nesiller görmeyi diliyoruz. Gençlerimizin iyi ve bilgili insanlar olarak yetişmesinde katkımız varsa Emniyet Müdürlüğü olarak ne mutlu bizlere diyoruz." diyen Taşdan, şöyle konuştu:

"Bağlar'da Hüseyin Uluğ İlkokulundaki kütüphaneye şehit polis İlker Narin, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulundaki kütüphaneye şehit polis Mustafa Turanlı, Mevlana Halit Ortaokulundaki kütüphaneye şehit polis Mehmet Uyar, Sur'da ise Çarıklı Milli Egemenlik Ortaokulundaki kütüphaneye şehit polis Ahmet Gılıç'ın isimleri verilerek kütüphaneler oluşturulmuştur. Bu kütüphanelere, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığından onaylı biner kitap konuldu."

ÖĞRENCİLERİN DUYGULARI

Adnan Taşdan, daima genç ve çocukların yanında olmaya devam edeceklerini, bu doğrultuda bünyelerinde bir çok alanda kurs ve seminer düzenlediklerini anlatarak, 100 öğrenciye TEOG kursu, 20 bin öğrenciye güvenli internet seminerleri, 48 bin öğrenciye de güvenli yaşam kuralları üzerine eğitimler verdiklerini sözlerine ekledi.

Okulun 4'üncü sınıf öğrencilerinden Kübra Mert ise kütüphane nedeniyle polislere minnettar olduğunu ifade etti.  Mert, "Polisleri çok seviyoruz. Onlar bizi teröristlerden kurtarıyor. Teröristler insanları öldürüp, insanların evlerine giriyor. Polisler ise bizi kurtarıyor." dedi.

Daha sonra Vali Aksoy, kütüphanenin açılışını yapması için kurdelaları öğrencilere kestirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi