Görüş Bildir

Baharda barış olacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Van'da yaptığı konuşmada, saldırılara karşı devletin yanında olduğu için bölge insanına teşekkür ettiğini belirterek, "İrfan sahibi bölge insanı teröre karşı dimdik ayakta olduğunu bir kez daha gösterdi. Ne barikatlar, ne bombalar devletin milletiyle buluşmasına engel olamayacaktır" dedi.

Baharda barış olacak!

DİYARBAKIR/VAN-Van İl Sağlık Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen ve 81 ilin sağlık müdürlerinin yeraldığı 14 Mart Tıp Bayramı programına, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan kısa filmin izlenmesinin ardından Sağlık Bakanı Müezzinoğlu kısa bir açılış konuşması yaptı. Daha sonra kürsüye Başbakan Davutoğlu çıktı.

Başbakan Davutoğlu, 1,5 yıl içerisinde 5 defa Van'a geldiğini belirterek, "Ne zaman ruhum daralsa, Van'a geleceğim. Terörün mağdur ettiği ailelerle buluşuyoruz. Bunu Mardin'de başlatmıştık. Arkasından Erzincan'ın kurtuluşuna katıldık. Silopi'ye gittik. Giderken bazı kaygılar taşıyoruz. Acaba yüzlerini gergin mi göreceğim diye? Ancak vatandaşlarımızın yüzündeki tebessümü gördük ki, bu terörü hep birlikte yok edeceğiz. Hepsinin başı dikti, hepsi 'Allah devlete zeval vermesin' diye dua etti. Burada gördüğüm vakur duruş, tüm bölgeye yayılır. Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenler bilsinler ki, bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. Nevruz öncesi baharın müjdesini Van'dan vermek istiyorum" dedi.

BU BAHAR BARIŞ OLACAK

Bazı kesimlerin baharda olaylar olacak söylentilerine de cevap veren Başbakan Davutoğlu, "Bazıları bu bahar olaylar olacak diyorlar, ancak bu bahar inşallah dağlarımız, şehirlerimiz, barış, huzur, sevinçle, mutlulukla karşıladığı bir bahardır. Bunun için buradayız. Her bir vatandaşlarımızla buluşacağız, ne barikatlar, ne bombalar devletin milletiyle buluşmasına engel olamayacaktır. Bu şehrin her köşesinde tarih var. Bütün yollar buradan geçiyor. Van, Kafkasları Mezopotamya'ya bağlayan bir merkez. Bugün de Türkiye'nin sembol şehirlerindendir. Bizim için İzmir neyse Van da odur. Bizim yüreğimizin bir yarısı güneyde bir yarısı kuzeyde, yüreğimizin bir parçasını hiç birinden ayırmayız. Batının derdi sıkıntısı bizi ne kadar ilgilendiriyorsa, doğunun da o kadar ilgilendiriyor. Biz Türkiye'nin bütün renklerini kucaklayan bir siyasetin temsilcileriyiz. Her köşesine yakınız. Emin olunuz Türkiye bu zor günleri geride bırakacak. Türkiye demokrasiden, hukuktan, barıştan, kardeşlikten asla vaz gezmeyecek. Hepimiz bu ülkesinin eşit vatandaşıyız" diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELEDE DESTANSI MÜCADELE GÖSTERDİLER

Sağlık çalışanlarının terörle mücadelede gösterdiği destansı mücadelenin taktire şayan olduğunu da anlatan Başbakan Davutoğlu, "Bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Terörle mücadelede gösterdikleri destansı mücadeleden dolayı kutluyorum. En hikmetli mesleklerin başında hekimlik gelir. Bundan dolayı sizleri tebrik ederim. Biliyorsunuz Aziz Sancar'la hepimiz gurur duyduk. Sağlık personelimiz bazen çok zor şartlar altında çalışıyor. Teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyorum. Şimdi soruyorum ambulansa silah doğrultan insan mı? Taşıdığı kişinin kim olduğunu bilmiyorsun, böyle bir alçak saldırı olabilir mi? Hastaneye saldıran insan mı? Bu bölgede görev yapan sağlık çalışanlarına saldırmak insanlık mı? Şırnak Uludere Devlet Hastanesine silahla saldıran alçaklar, hangi değerleri savunuyor. Bu alçaklara en iyi cevabı aziz vatandaşlarımız verecektir. Görevi başında alçakça katledilen sağlık personelinin kahramanlıklarını kelimeler anlatmaz. Siz zor zamanda bu milletin yanında oldunuz biz de sizin yanınızda olacağız" ifadelerini kullandı.

CİZRE VE SUR'U YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Sur ve Cizre'yi yeniden inşa edeceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, "Deprem felaketinden sonra Van'da nasıl konut inşa ettiysek, Cizre ve Sur'u yeniden inşa edeceğiz. Açıkta tek bir vatandaş bırakmayacağız. Van depreminden sonra kimse aç ve açıkta kalmadı. İşte göreceksiniz en kısa zamanda yeni Silopi, yeni Cizre ve yeni Sur eskisi gibi daha güzel olacak" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETE MÜSAMAHA YOK

Sağlık çalışanlarına şiddetin önüne geçmek için düzenlemeler yapılacağını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu "Sağlık çalışanlarını tehdit edenler ve sağlık çalışanlarına hakaret edenler tutuklanacak. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına ilişkin düzenleme yapacağız. Hekim ve diş hekimlerinin emekli aylıklarını 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerimizin aylıklarını 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkaracağız. Emeklilik yaşı 67'ye çıkarılacak. Sağlık çalışanlarımız tuttuğu nöbet saatine göre 90 güne kadar fiili hizmet zammından yararlanacaklar. Sağlık çalışanları 3 yıla kadar erken emeklilik hakkı elde edebilecek" dedi.

Konuşmaların ardından yılın en iyi hekimlerine sertifika verildi. Sertifika töreninde geçici kamplarda doktorluk yapan Furkan Şahin adlı doktorun selfi çekmesi dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu aile fotoğrafı çekilirken yine doktor Şahin'in selfi çekmesini istedi.

AKILLI HASTANE AÇILDI                       

Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 130 milyon liraya mal olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Kardiyoloji ve KVC Hastanesi'nin bulunduğu 500 yataklı hastanenin açılış törenine katıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açılış konuşmasının ardından Başbakan Davutoğlu kürsüye çıktı.

'BİJİ SEROK AHMET' SLOGANI

Başbakan Davutoğlu kürsüye çıkarken toplanan kalabalık 'Biji Serok Ahmet', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Konya'ya duyduğu aşkı Van'a duyduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Bizim yüreğimizdeki Van aşkını silebilirler mi? İşte bizi bir araya getiren bu, sizin yüreğinizdeki al bayrak aşkını silebilirler mi? Bu teröristlere meydanı bırakmadığınız için sizlerle gurur duyuyoruz. Burada diriliş mevsimi olan baharı, nevruzun geldiği dağları, ırmakları selamlıyorum. Allah birliğimizi daim etsin. Allah bu ülkeyi bölmek, kardeşi kardeşe kırmak isteyenlere fırsat vermesin. Kardeşliğimeze halel getirtmeyeceğiz. İzmirle Van'ı kimse ayırt edemez. Terör örgütünün yıktığı şehirleri, gönülleri imar etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Ama bizden önce sizin gayretiniz takdire şayandır. dedi.

HALKA TEŞEKKÜR ETTİ

Diyarbakır'da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sokağa çıkma çağrısına katılımın az olması nedeniyle vatandaşlara teşükker eden Başbakan Davutoğlu, "Diyarbakırda eş başkanlar halkı sokağa çağırdı, yiğit halk destek vermedi. Bunlar Marksist ve Leninist düşünceden geliyorlar. Birden akıllarına cami geldi cumaya gitti. Ama vatandaşlarımız sizin sözünüzü dinlemiyoruz bizi devletimizle karşı karşıya getirmek istediğinizi biliyoruz dediler. Vatandaş Van, Diyarbakır, Mardin'i eşkıyalara bırakmayacaktır. Bu bölgeler barışın huzurun hakim olduğu yerler olacaktır. Bazıları hoşlanmasa da ben sizin biji serok Ahmet deyişinizi seviyorum. Allah bizi birbirimizden hiç ayırmasın. Allah bu topraklar üzerinde bu bayrağı hiç eksik etmesin" dedi.

Davutoğlu'nu konuşması sırasında hastanenin açılışı için toplanan kalabalık da İstiklal Marşını okudu. Daha sonra ise 500 yataklı hastanenin kurdelası Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki bakanlarla birlikte kesildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi