Barış Anneleri Ankara'ya hareket etti

Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi, gençlerin savaşa daha fazla kurban edilmemesi ve akan kanın durdurulması için Ankara'ya hareket etti. Yabancı konsolosluklar önünde barış çadırı kuracak olan anneler, asker ve polis annelerine de "Bizimle el ele tutuşup bu savaşı birlikte bitirelim" çağrısında bulundu.

Barış Anneleri Ankara'ya hareket etti

Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi, yabancı konsolosluklar önünde barış çadırı kurmak amacıyla Diyarbakır'dan Ankara'ya hareket etti. Meclis binası önünde bir araya gelen anneler adına konuşan Havva Kıran, 1 Eylül Dünya Barış Gününü hatırlatarak, "Biz barış anneleri olarak bu savaşta çocuklarımızı kaybediyoruz. Kürdistan'ın her tarafında savaş var. Biz de sesimizi tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Annelerin acılarını herkesle paylaşmak istiyoruz. Biz konsolosluklarda devletten bu savaşı bitirmesini isteyeceğiz" dedi.

'Çocuklarımızı savaşta ölsün diye büyütmedik'

"Çocuklarımızı bu savaşta ölmeleri için büyütmedik" diyen Kıran, çocuklarını özgür bir yaşam için büyüttüklerini söyledi.  Kıran, "Asker ve polis anneleri de bizimle el ele tutuşup bu savaşı birlikte bitirelim" şeklinde konuştu.

'Hırsız Bilal'ı askere göndersin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun şehitliğin çok güzel olduğu yönündeki sözlerini hatırlatan Kıran, şunları aktardı: "Madem yüksekse kendi çocuklarını göndersin. Kendi hırsız oğlu Bilal'ı göndersin askere. Onun oğlu bu savaşta şehit olmayana kadar o annelerin acısını anlamayacaktır. Acının gözyaşının rengi yoktur. Annelerin acısı birdir. Bu yüzden herkes destek olsun, bu savaş bitsin." Yapılan açıklamanın ardından anneler Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz