Başbakan için hazırlık

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yapımına 2009 yılında başlanan Şanlıurfa ve Elazığ yolunu birbirine bağlayacak olan 13 kilometrelik çevreyolunda incelemelerde bulundu.

Başbakan için hazırlık

Vali Mustafa Toprak, yapımına 14 Aralık 2009 tarihinde başlanan ve Şanlıurfa ve Elazığ yolunu birbirine bağlayacak olan 13 km’lik çevreyolunda incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa ve Elazığ yolunu birbirine bağlayacak olan 13 km’lik çevreyolunda yaptığı incelemelerde Vali Toprak’a, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen ve diğer yetkililer eşlik etti.

Vali Mustafa Toprak, Diyarbakır-Siverek karayolunun 10. kilometresinde yapımı süren çevreyolu inşaatı çalışmalarında incelemelerde bulunarak, yolun inşaatını üstlenen firma yetkililerinden çevreyolunun son durumu hakkında detaylı bilgi aldı.

YOLUN UZUNUĞU 13 KM’DEN OLUŞUYOR

Vali Toprak, çevreyolunun biten 12 kilometrelik kısmını araçla, inşaat kısmını ise yaya olarak inceledi.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına 2009 yılında valilik koordinesinde başlanan Şanlıurfa-Elazığ çevreyolunun toplam uzunluğu 13 km’den oluşuyor. Zaman içerisinde yolun inşaat çalışmalarında karşılaşılan kamulaştırma sorunları nedeniyle yapım çalışmalarına zorunlu olarak ara verilen yol inşaatı, problemler giderildikten sonra 2011 yılı başlarında inşaata yeniden başlanmıştı.

“12 KİLOMETRELİK KISMI BİTİRİLDİ”

Çalışmalarında sona gelinen Şanlıurfa-Elazığ çevreyolunun 13 km’lik kesimin 12 kilometresi asfalt ile birlikte bitirilirken, geriye kalan kısmının da 10 gün içerisinde tamamlanmasının ardından aydınlatılmış ve bütün trafik işaretleri yapılmış olarak BSK (bitümlü sıcak karışım) seviyesinde Diyarbakırlıların hizmetine girecek. Vali Toprak, güzergâh üzerinde bulunan demiryolu üst geçit çalışmalarını da inceleyerek yetkililerden detaylı bilgi aldı ve en kısa zamanda çevreyolundaki eksikliklerin giderilerek tamamen bitmesi konusunda talimat verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz