Görüş Bildir

Başkan Akat’tan bütçe açıklaması

Bağlar İlçe Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, 2017 ve 2018 yılı belediye bütçesine ilişkin açıklama yaptı. Bütçelerinin 2017 yılı için 161 milyon olarak belirlendiğini kaydeden Akat, bu yılki bütçe görüşmelerinde ise bu rakamın 125 milyona düşürüldüğünü ifade etti.

Başkan Akat’tan bütçe açıklaması

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, 2017 ve 2018 yılı belediye bütçesine ilişkin açıklama yaptı.

Bağlar Belediye Başkanı Akat, yaptığı açıklamada bütçe görüşmelerinde mecliste bulunan DBP ve AK Parti üyelerinin ortak aldıkları kararla bu yılki bütçeyi bilinçli bir şekilde düşürdüklerini söyledi. Belediye bütçesinin geçtiğimiz yılki görüşmelerde 2017 yılı için 161 milyon olarak belirlendiğini kaydeden Akat, bu yılki bütçe görüşmelerinde ise bu rakamın 125 milyona düşürüldüğünü ifade etti.

BELEDİYENİN BÜTÇESİ

Akat, “Bu bütçenin büyük bir kısmı fen işleri müdürlüğünün bütçesinden düşürüldü. Fen işleri müdürlüğü belediyemizin halka yönelik yapılan çalışmalarının başında gelir. Çünkü tüm yapım işleri bu müdürlüğümüz tarafından hayata geçiriliyor. Fen işleri müdürlüğünün 2017 yılı bütçesi toplamda 41 milyon 625 bin iken önümüzdeki yıl için bu rakam 17 milyon 765 bine düşürüldü. Bu yıl toplam bütçenin 30 milyonu yapım işlerine ayrılmıştı. Önümüzdeki yıl için DBP ve AK Parti üyelerinin bütçe görüşmelerinde ortak kararıyla bu rakam 5 milyon olarak belirlendi.

400 BİN NUFÜSLÜ İLÇE

Bütçe görüşmeleri sonucunda mecliste her iki grubu da şunu söyledim ‘400 bin nüfuslu ilçenin yapım işlerine 5 milyon neyine yeter. Bağcılar Mahallesi başlı başına bir ilçe kadar’ buna rağmen her iki parti aldıkları karardan geri adım atmadılar. Her iki partinin aldığı bu kararla halka yapacağım hizmetleri engellemeye yönelik olduğu çok bariz bir şekilde ortadır. Bütçe görüşmelerinde alınan kararları belgeleri şeffaf bir yönetim esas aldığım için halkımızın bilgisine sunuyorum” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi