Görüş Bildir

Batman’da ağabey dehşeti!

Kentte 17 yaşındaki bir kız çocuğu, ağabeyi tarafından işkence edilerek öldürüldü. Kardeşini üzerine su döktükten sonra elektrik vererek öldüren ağabey, suçunu itiraf etti.

Batman’da ağabey dehşeti!

 Batman’da, önceki gün evinde ölü bulunan 17 yaşındaki genç kızın, ağabeyi tarafından işkence edilerek, öldürüldüğü ortaya çıktı. Kardeşini üzerine su döktükten sonra, elektrik vererek öldüren ağabey, suçunu itiraf etti.

Olay, önceki gün merkez Huzur Mahallesi’nde meydana gelmişti. Edinilen bilgilere göre, bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü ekipleri, girdikleri evde 17 yaşındaki Kübra D.’nin cesedi ile karşılaştı. Evde incelemelerde bulunan ve cesedi otopsi yapılmak üzere Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldıran polis, çok yönlü çalışma başlattı. Bu çerçevede, genç kızın ağabeyi Kasım ve babası Masum D. gözaltına alındı.

“Sopa ile kafasına vurdum”

İfadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerden ağabey Kasım D., buradaki ifadesinde suçunu itiraf etti. Ağabey D., bir ay önce sosyal paylaşım sitesinden bir kişinin kendisine ulaşarak, kız kardeşinin kötü yolda olduğunu ve başkalarıyla görüştüğünü söylediğini iddia ederek, “Bu sebeplerden ötürü kız kardeşimin başkalarıyla görüştüğüne ve bizden habersiz telefon kullanmasına kızdım. Defalarca söylememe rağmen telefonu vermedi. Verdikten sonra da mesajlara bakmam için şifreyi söylemedi. Sinirlenince sürekli inkar ettiği için kardeşimi tokat, tekme ve sopa ile kafasına, vücudunun her yerine birçok kez vurdum. En sonunda korkutmak için üzerine su döktüm. Evde bulunan siyah kabloyu aldım, bir tarafını üçlü prize taktım, diğer tarafını diz altlarına, bacaklarına 5-6 kez değdirdim. Yere düşüp bayıldı. Bayılma numarası yaptığını düşünerek bunları yaptım. Yaklaşık 20 dakika kendine gelmeyince 112'yi aradım eve ambulans geldi. Öldüğünü söylediler. Ben de evin önünde polislerin gelmesini bekledim” dedi.

“Korkut dedim ama öldürmüş”

Şüpheli baba Masum D. ise oğlundan kardeşini korkutmasını istediğini anlatarak ancak eve gittiğinde kızın öldürüldüğünü öğrendiğini ileri sürdü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak, Batman Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Olayla ilgili gözaltına alındıkları öğrenilen Kübra D.’nin anne ve yengesinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

“Kaza süsü vermeye çalışmışlar”

Öte yandan, Kübra D.’nin avukatı Kemal Üner, genç kızın sopayla dövülerek öldürüldüğünü belirterek, daha sonra vücuduna elektrik verilerek kaza süsü verilmeye çalışıldığını savundu. Üner, Batman Barosu olarak bu dava için komisyon kuracaklarını ve davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi