Görüş Bildir

Batman'da operasyon!

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde sözde "ikna komisyonları" oluşturarak, vatandaşlara baskı uyguladıkları gerekçesiyle aralarında DBP'li il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Batman'da operasyon!

Batman'da PKK'ya yönelik operasyonda, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde sözde "ikna komisyonları" oluşturarak, vatandaşlara baskı uyguladıkları gerekçesiyle 35 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Sason ve Kozluk ilçelerinde PKK'ya yönelik çeşitli tarihlerde düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen örgütsel doküman ve belgeler incelendi.

Sason Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde sözde "ikna komisyonları" oluşturarak vatandaşlar üzerinde baskı uyguladıkları, vatandaşın özgür iradesinin sandığa yansımasına engel oldukları, "terör örgütüne yardım ve yataklık" yaptıkları gerekçesiyle 40 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Batman merkez, Sason ve Kozluk ilçeleri ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde 39 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aralarında DBP Batman İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, DBP Kozluk İlçe Başkanı Muhlis Baltaş, DBP Sason İlçe Başkanı Mehmet Yıldız'ın da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemleri süren zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, çok sayıda mühimmat, örgütsel doküman, 1 dolar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitap ele geçirildi.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerden birinin cezaevinde olduğunun belirlendiği, firari 4 zanlının ise yakalanması için çalışmalara devam edildiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi