Görüş Bildir

Bayraklı Yürüyüş

Diyarbakır'ın Çınar ve Kulp ilçesinde dün vatandaşlar ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla sokağa dökülüp, "Teröre tepki, Şehide saygı yürüyüşü" yaptı. Çınar'daki tepki, geçtiğimiz yıl İlçe Emniyet Müdürlüğüne örgüt üyelerince yapılan saldırıda, 1'i polis, 5'i sivil 6 kişinin hayakını kaybetmesiyle ilgili gerçekleştirirken, teröre lanet okundu.

Bayraklı Yürüyüş

Diyarbakır'ın Çınar ve Kulp ilçesinde dün vatandaşlar ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla sokağa dökülüp, "Teröre tepki, Şehide saygı yürüyüşü" yaptı. Çınar'daki tepki, geçtiğimiz yıl İlçe Emniyet Müdürlüğüne örgüt üyelerince yapılan saldırıda, 1'i polis, 5'i sivil 6 kişinin hayakını kaybetmesiyle ilgili gerçekleştirirken, teröre lanet okundu.

ÇINAR'DA ŞEHİTLER ANILDI

PKK'lıların 13 Ocak 2016 tarihinde Çınar Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği bombalı araç saldırısında şehit olan 1'i polis 5'i sivil olan 6 şehit ile önceki yıl yine PKK'nın saldrısında şehit olan 3 kişi, Çınar Kaymakamlığı ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin düzenlediği programla anıldı. Patlamanın meydana geldiği eski Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya çok sayıda kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla teröre lanet okuyarak, karanfiller bırakıldı.

SALDIRI HALKA YÖNELİK

Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, PKK eyleminin sivil halka yönelik olduğunu ifade ederek, şehitlerden 3'ünün çocuk yaşta olduğunu söyledi. Devlet olarak terörle mücadelenin artarak sürdüğünü anlatan Kaymakam Şanlı,"Tarih boyunca her zaman huzur şehri olan Çınar ilçemiz, terör eylemi nedeniyle terör mağduru oldu. Halkımızın mağduriyetinin maddi boyutu devletimiz tarafından giderildi. Bu menfur saldırıda 800 vatandaşımız mağdur olmuştur. Çok şükür bunlar maddi olarak giderilmiştir ancak, bu terör olayı Çınar tarihinin kara bir lekesi olarak yer almıştır. Bugün Çınar'lılar burada bu olayı tavsip etmediğini, lanetlediğini, buna sebep olan destek olanları kınamak için toplandı" dedi.

TERÖRE ÖFKE SELİ

Emniyet Müdürlüğü saldırısında 3 yakının kaybeden Gurbet Yılmaz ise, bebeklerin öldürüldüğü hiç bir davayı kabul etmediklerini ve savunmadıklarını belirterek, "Hiç kimse bir yaşında bir bebeği, sivil halkı öldürme hakkına sahip değildir. Bu hangi örgüt olursa olsun. Onlara bin lanet okuyoruz. Allah, PKK'nin bin belasını versin" dedi. Şehitleri anma törenine katılan Seyithan Karadağ da, teröre lanet okuyarak, terör nereden gelirse gelsin, Çınar halkı olarak karşı duracaklarını ve dökülen her kanın hesabını soracaklarını söyledi. Anma programı, şehitler için verilen mevlidin ardından son buldu.

ŞEHİDE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ile çeşitli sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde teröre tepki yürüyüşü düzenlendi. Kaymakamlık önünde toplanan kalabalık, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu. Burada konuşan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Kulp halkının teröre karşı her zaman dik durduğunu anlatarak, çeşitli zamanlarda PKK'nın Kulp halkını bundan dolayı cezalandırdığını söyledi.

Sözen, "Kulp halkı dik durduğu için hain ve alçak PKK terör örgütü Kulp halkını çeşitli zamanlarda cezalandırmıştır. 1 Ocak 1995 yılında Hamzalı köyünde terör örgütü 23 vatandaşımızı hunharca katletmiştir. O vatandaşlarımızın içinde 6 aylık Fatma bebek, 23 yaşında Aysel Tanrıverdi, 85 yaşında Tayyip dedemiz de vardı." sözlerine yer verdi. Kulp halkı olarak yaşanılanları unutmadıklarına ve bundan sonra da hatırlayacaklarına işaret eden Sözen, "PKK terör örgütünün arkasındaki siyasi uzantısı da asla Kürt değildir, asla Kürt halkının temsilcisi değildir." diye konuştu.

VATANDAŞAR NELER SÖYLEDİ

Vatandaşlardan Şefik Şeker, "Terörü lanetliyoruz. Onlar ancak sivilleri ve bebekleri katlederler" ifadelerini kullandı.  Zülfü Türkoğlu, ülkenin bölünmez bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğini göstermek için toplandıklarını anlatarak,  "Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Terör örgütü saldırılarıyla yüzünü göstermiş oldu. Bu yolda hükümetimizin kararlılığını takdir ediyorum. İnşallah kökleri kurutulacak." diye konuştu.

Öğretmen Elif Ruşen Taşkıran, Kulp'ta teröre karşı tek yürek olduklarını söyledi.

Ülkenin zor bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Taşkıran, "Ülkemizin bu zor durumundan kurtulması için dua ediyorum. Hepimiz ancak bir ve tek yürek olursak ülkemiz aydınlığa kavuşacaktır." ifadesini kullandı. Öğretmen Duygu Korkmaz, ülkede terörün korku oluşturmaması için mitinge katıldıklarını aktardı. Hangi şehirde olunursa olunsun bir ve tek olmak gerektiğini belirten Korkmaz, bunun herkesçe görülmesi gerektiğini vurguladı. Korucu Erhan Koça, geçen yıl terör örgütünce taranan minibüste bulunduğunu ve saldırıda yaralandığını anlattı.

Korucular olarak terörle mücadeleyi sürdürdüklerine dikkati çeken Koça, kanlarının son damlasına kadar devletin yanında yer alarak terörle mücadele etmeye kararlı olduklarını bildirdi.

Koça, ay yıldızlı bayrağın altında tek vatan, tek bayrak ve tek millet olarak mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından vatandaşlar açılan 140 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile Kulp Kaymakamlığından Turgut Özal Mahallesi'ne yürüdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi