Görüş Bildir

Bediüzzaman Mevlidle anıldı

Bediüzzaman Said'i Nursi Hazretleri Şanlıurfa'da vefatından bu yana her ramazan ayında düzenlenen mevlit programı, Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde yapıldı

Bediüzzaman  Mevlidle anıldı

Çağın allamesi Bediüzzaman Said'i Nursi Hazretleri için, Şanlıurfa'da vefatından bu yana ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen mevlit programı, Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde önceki gece gerçekleştirildi.

Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik dolayısıyla kent merkezi ile çevre illerden ve ilçelerden gelen binlerce vatandaş, erken saatlerde Dergah Camisi ve avlusunu doldurdu. Teravih namazının kılınmasının ardından mevlit okundu. İl Müftüsü İhsan Açık'ın konuşmasının ardından okunan duaların ardından program sona erdi.

ÜSTAD ANILDI

Mevlit sonrası vatandaşlar, Dergah Camisi'nin yanında bulunan ve Said Nursi'nin vefatında toprağa verildiği ancak daha sonra cenazesinin buradan alındığı kabrin başında dua etti.

Vakfın üyesi Nihat Çiçek, yaptığı açıklamada, Said Nursi'yi vefatının 57. yıl dönümünde anmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi. Çok sayıda vatandaşın kent dışından mevlide katılmak için geldiğini ifade eden Çiçek,  Said Nursi'nin yazdığı eserlerin çağın sorunlarına bir reçete olarak okunması ve anlaşılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Şehir dışından gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Bugün Kadir gecesinin arifesindeyiz. Çok önemli bir şahsiyet için mevlidi şerif okunuyor. Bilim, ilim ve irfanıyla yol gösterici, Risale-i Nur ile bir nevi dünyaya islamiyete, Müslümanlara ışık tutmuş olan ve hayatı boyunca mücadele ile sırf hakkı icra etmenin yolunda hareket eden bir zatın mevlidine Türkiye’nin dört bir yanında akın akın gelen insanlar var. Bu kutsal belde, peygamberler şehri Şanlıurfa’da misafirleri ağırlamanın huzurunu yaşıyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi